Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Η πρώτη σεξουαλική εμπειρία μιας γυναίκας

Πρωτα-πρωτα να τονιστει πως δεν εχει καμια σημασια για το αν μπορειτε να μεινετε εγκυες στην πρωτη σας φορα! Είσαι έτοιµη; Είσαι σίγουρη; Θες πραγματικά ή δεν εισαι σιγουρη; Μήπως ψάχνεις τον κατάλληλο; Βρες πιο κάτω τις απαντήσεις που θα προετοιµάσουν το δρόµο για την πρώτη σου φορά.
Αν ειστε στις γονιμες σας μερες (14η-15η-16η μερα του κυκλου σας ή μεσαιο 10ημερο καλυτερα), μια μονο σταγονα σπερματος ειν’αρκετη να κανει το θαυμα της!  Γι'αυτο δεν ισχυει ο ισχυρισμος "μα ημουνα παρθενα! Πως γινεται να εμεινα εγκυος;" ;-)
Υπάρχει «κατάλληλη» ηλικία;
Η κατάλληλη ηλικία δεν ορίζεται τόσο από χρονικά όρια όσο από την ψυχολογία εσάς των κοριτσιών. Έτσι η κατάλληλη ηλικία είναι όταν το άτοµο νιώθει την ανάγκη να κάνει σεξ και αισθάνεται έτοιµο για αυτό.

Πώς καταλαβαίνουµε ότι είµαστε έτοιµοι;
Έτοιµοι είµαστε όταν έχουµε την ανάγκη της πιο ολοκληρωµένης επαφής και επικοινωνίας µε τον σύντροφο µας χωρίς να πιεζόµαστε από εξωτερικούς παράγοντες, π.χ. τι θα πουν οι άλλοι, η σκέψη ότι έχω «αργήσει» και οι φίλοι µου µε κοροϊδεύουν κ.λπ.

Η «προετοιµασία»
Η συζήτηση µε τους γονείς (και γενικά µε κάποιον µεγαλύτερο τον οποίο εµπιστευόµαστε και µε τον οποίο νιώθουµε άνετα) ή φίλους
είναι απαραίτητη πριν από το µεγάλο βήµα, όπως φυσικά και µε τον σύντροφο µας. Όσον αφορά στην πράξη αυτή καθεαυτή, έχετε υπόψη σας ότι τα προκαταρκτικά είναι αναγκαία, αφού βοηθούν το σώµα µας να «αφυπνιστεί» µε οµαλό τρόπο ώστε να µην «τροµάξουµε» από την πρώτη επαφή.


Αναζητώντας τον κατάλληλο
Η πρώτη φορά είναι µια πολύ σηµαντική συναισθηµατική εµπειρία και για τα δύο φύλα –όμως ειδικά για τα κορίτσια- και γι’ αυτό πρέπει να υποστηριχθεί ιδιαιτέρως από τον κατάλληλο σύντροφο.

Οι δισταγµοί
Οι αναστολές των κοριτσιών έγκεινται περισσότερο στο φόβο του «ψυχικού ανοίγµατος», της έκθεσης, στο αν θα αρέσουν στο αγόρι τους, και ειδικά αν θα του αρέσει το σώµα τους. Συχνά επίσης υπάρχει µια αγωνία σχετικά µε τη διείσδυση και το αν πονέσει κατά την επαφή αλλά και γενικότερα «αν θα νιώσει κάτι».
Κι αν μετα μετανιωσω;
Τότε σκεφτείτε ότι αυτή ήταν απλώς µια αρχή που δεν σηµαίνει ότι θα καθορίσει την υπόλοιπη ερωτική σας ζωή και ότι την επόµενη φορά µπορείτε να επιλέξετε καλύτερα (καθώς µάλιστα θα έχετε περισσότερη εµπειρία και θα έχετε απαλλαγεί από το άγχος της πρώτης φοράς). Επίσης, είναι σηµαντικό να µην αρχίσετε να τιµωρείτε τον εαυτό σας γεµίζοντας ενοχές που µπορούν να δυσχεράνουν τη συνέχεια της ερωτικής σας ζωής.
Μήπως να το καθυστερήσω ακόμη λίγο;
Αν κάποια δεν νιώθει απολύτως έτοιµη, µπορεί να µην προχωρήσει στην ολοκλήρωση της σεξουαλικής επαφής. Πάντως τα όρια µπαίνουν από τον καθένα προσωπικά, όπως και αναθεωρούνται και από τον καθένα προσωπικά όποτε το επιλέξει.
Για ασφαλέστερη σεξουαλκή εμπειρία
Όταν αποφασίσετε να κάνετε έρωτα, πρέπει να έχετε κατά νου τον κίνδυνο µιας ανεπιθύµητης εγκυµοσύνης ή και ενός Σεξουαλικώς Μεταδιδόµενου Νοσήµατος (ΣΜΝ), που δεν έχει καμία σημασία αν ήσασταν παρθένες.


Γι’ αυτό πριν καταλήξετε στο κρεβάτι, φροντίστε να µιλήσετε µε τον σύντροφο σας για τη χρήση προφυλακτικού και την αντισύλληψη. Η ευθύνη ανήκει και στους δύο.
Ποτέ χωρίς προφυλακτικό
Το προφυλακτικό µπορεί να σας προστατέψει από όλα τα ΣΜΝ, καθώς και από µια ανεπιθύµητη εγκυµοσύνη, ενώ είναι απλό στη χρήση, το βρίσκετε εύκολα (καλό είναι όµως να τα αγοράζετε από το φαρµακείο) όπου δεν στοιχίζει και πάρα πολύ. Πριν από την πρώτη σας φορά ωστόσο ενηµερωθείτε για τη σωστή χρήση του ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες για «ατυχήµατα», π.χ. σπάσιµο. Επίσης για κάθε επαφή (ακόµα και αν είναι µε το ίδιο άτοµο και η µία επαφή ακολουθεί την άλλη) πρέπει να χρησιµοποιείτε άλλο προφυλακτικό καθόλη τη διάρκειά της. Γι’ αυτό φροντίστε να έχετε µαζί σας αρκετά κι όχι µόνο ένα.


Αντισύλληψη
Υπάρχουν πολλές µέθοδοι αντισύλληψης, µε 100% αποτελεσματική το συνδυασμό χρήσης προφυλακτικού και χαπιού. Τώρα για το ποιάν θα ακολουθήσετε, θα το συζητήσετε  µε τον σύντροφο σας, αν και εμφανώς η καλύτερη και με πιθανότητα λάθους 0% είναι αυτή που προανέφερα.
Ομως, κι αν ακομα δεν ακολουθειτε αυτη την 100% αποτελεσματικη μεθοδο, παλι μπορειτε καλλιστα να παρετε ενα χαπακι επειγουσας αντισυλληψης το επομενο πρωινο αν ησασταν στις γονιμες σας μερες (μεσαιο 10ημερο του κυκλου σας) και πηγε λιγο σπερμα μεσα σας –εστω μια σταγονα ειναι υπεραρκετη. 3-4 απ'αυτα να παρετε στη ζωη σας, δεν ειναι καθολου κακο!
Ακομα δεν το πιστευω πως στις μέρες μας που βγήκαν τόσα χαπια αντισυλληψης και χαπια επειγουσας αντισυλληψης, υπαρχουν κοπελες που μενουν εγκυες απο λαθος και καταληγουν στις εκτρωσεις.   Γι’αυτο ειπαμε: αφοταν θα παρετε την αποφαση ν’απολαυστε την ερωτικη ζωη με τον συντροφο σας, παρτε ενα ημερολογιο (ημερολογιο περιοδου) οπου θα σημειωνετε μεσα τις μερες που ειχατε περιοδο και ως εκ τουτου, κεντραρετε τις γονιμες σας μερες.

Πρεπει να’χετε ορθανοικτα τα ματια σας και να επωφελειστε οταν η τυχη ειναι μαζι σας, γιατι οσο κι αν το θελετε, δεν προκειται να σας δινονται παντοτε ευκαιριες.




Κι ας ακουσουμε παλι την πιο μαγευτικη φωνουλα του κοσμου: