Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ειμαι Καλά...!!

Υποφέρετε από χρόνιο άγχος για την κατάσταση της υγείας σας; Κοιμάστε και ξυπνάτε με την ιδέα ότι υποφέρετε από μια σοβαρή ασθένεια; Βρετανοί ερευνητές προτείνουν 3 βασικούς τρόπους για να μπορέσετε να ζείτε χωρίς να σας καταβάλλει καθημερινά το άγχος αυτό.
1. Αποφεύγετε να ψάχνετε συνεχώς στο διαδίκτυο για πληροφορίες που σχετίζονται με την ασθένεια που νομίζετε πως έχετε. Το μόνο που θα καταφέρετε με την αυτοδιάγνωση είναι να επιτείνετε το άγχος και το φόβο σας.

Μην ξεχνατε φιλοι/ες οτι το καλυτερο συγχρονο αντικαταθλιπτικο, ειναι το facebook!

2. Όταν το άγχος για την υγεία μας παίρνει διαστάσεις μανίας, τότε όλα φαντάζουν τεράστια στο μυαλό μας. Αν όμως σκεφτούμε πως ενδεχομένως να είμαστε υπερβολικοί και ίσως να κάνουμε λάθος, τότε το άγχος μας μειώνεται σημαντικά.
 

3. Η δύναμη των λέξεων είναι τεράστια. Αν αντικαταστήσετε την έκφραση «παρουσιάζω διάφορα συμπτώματα», που χρησιμοποιείτε συνεχώς, με την έκφραση «έχω την αίσθηση πως αυτό είναι ένα σύμπτωμα», αυτομάτως το πρόβλημα στο μυαλό σας γίνεται πιο ελαφρύ.

Αυτο που μας κάνει ακαταµάχητους είναι ο τρόπος που βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. 'Η όπως αλλιώς λέγεται, 'αρέσουμε όταν πιστεύουμε ότι αρέσουμε'! Δηλ αν είμαστε όμορφοι αλλά κλεισμένοι στο καβούκι μας γεμάτοι ανασφάλειες κι απαισιοδοξία, στην ουσία δεν είμαστε τίποτα, γιατί δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα σπουδαίο στη ζωή μας!! Οι άνθρωποι που ανακαλούν τις όμορφες αναμνήσεις κι όχι τις άσχημες στιγμές ή αναποδιές από το παρελθόν τους, είναι περισσότερο ευτυχισμένοι στη ζωή τους, σε σχέση με εκείνους που είναι εσωστρεφείς και επικεντρώνουν στις ατυχίες κι άσχημες στιγμές της ζωής τους!  Από τη στάση και τη νοοτροπία μας απέναντι στη ζωή και όχι από την τύχη μας, εξαρτάται η ευτυχία μας. 
Ομως μην ξεχνατε φιλες: το αν και ποσο ευτυχισμενοι ειμαστε κρυβεται στο πως βλεπουμε ΕΜΕΙΣ τις αλλαγες στη ζωη, κι οχι οι φιλοι μας ή οποιοσδηποτε αλλος!