Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πώς επιλέγουν οι γυναίκες σύντροφο;



Το πώς επιλέγουν οι γυναίκες τον σύντροφό τους δεν είναι µόνο θέµα γούστου. Γενετήσια ένστικτα, βαθιές ανάγκες, ακόµα και η σχέση µε τον εαυτό τους µπορεί να παίξουν σηµαντικό ρόλο.
Ποιοί είναι όµως οι άντρες που προτιµά η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών;

Ο όµορφος
Σίγουρα η εξωτερική εµφάνιση αποτελεί σηµαντικό παράγοντα έλξης -ειδικά στην αρχή-το κλικ που λέμε. Προφανώς για κάποιες γυναίκες το όµορφο είναι συνώνυµο µε την καλή ποιότητα, θεωρώντας πως ό,τι είναι καλό απέξω είναι και από µέσα. Υποσυνείδητα δηλαδή θεωρούν ότι τα όµορφα άτοµα είναι αυτά που αξίζουν περισσότερο, νοµίζοντας ότι έχουν και άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πιστεύουν δηλαδή ότι οι εµφανίσιµοι άντρες είναι πιο φιλικοί, ενδιαφέροντες, ευαίσθητοι, ρομαντικοί και έξυπνοι.
Ποιες το προτιµούν έτσι: Περισσότερο οι γυναίκες που δεν ψάχνουν σταθερή σχέση, και πιο πολύ επιθυµούν να κερδίσουν τα βλέµµατα των άλλων, µέσα από την επιλογή ενός ιδιαιτέρως εµφανίσιµου συντρόφου.
Γιατί: Από εξελικτικής άποψης, οι γυναίκες έλκονται από έναν όμορφο άντρα γιατί υποσυνείδητα αναζητούν τα καλύτερα γονίδια για τα παιδιά που πιθανόν να αποκτήσουν µαζί του. Μάλιστα, ειδικά η έλξη για ψηλούς άντρες µε πλάτες έχει να κάνει µε την υποσυνείδητη ανάγκη για προστασία που νιώθει το πρώην ασθενές φύλο. Τέλος η ανάγκη µιας γυναίκας να είναι δίπλα σ’ έναν όµορφο άντρα µπορεί να αποτελεί τονωτικό για την αυτοπεποίθησή της, καθώς θεωρεί ότι παίρνει κι εκείνη µέρος της λάµψης του.
Ο επετυχηµένος
Ένας πετυχηµένος άντρας –είτε οικονοµικά είτε επαγγελµατικά– µπορεί να εξασφαλίσει µια σταθερότητα την οποία κάποιες ανασφαλείς γυναίκες φαίνεται ότι έχουν µεγαλύτερη ανάγκη.
Το «καλό παιδί»
Χαρακτηριστικά όπως η κατανόηση, η ευαισθησία κι η αφοσίωση φαίνεται ότι είναι αυτά που εκτιµούν περισσότερο οι γυναίκες, που κυρίως επιζητούν την συναισθηµατική κάλυψη.
Ποιές το προτιµούν έτσι: Συνήθως οι γυναίκες που έχουν µπει στη διαδικασία αναζήτησης µόνιµου συντρόφου ή είναι σε φάση που επιθυµούν να κάνουν οικογένεια και όχι οι νεότερες ή εκείνες που προτιµούν τις περιστασιακές σχέσεις.
Γιατί: Η πλειοψηφία των γυναικών έχουν την τάση όταν επιλέγουν σύντροφο για σοβαρό σκοπό να προτιµούν σοβαρούς, γιατί πιστεύουν ότι είναι αυτοί που φλερτάρουν λιγότερο και προφανώς θα είναι πιο πιστοί. Προτιµούν δηλαδή χαρακτήρες µε τους οποίους µια σχέση είναι πιο πιθανόν να έχει διάρκεια. Επίσης οι άντρες µε καλό χαρακτήρα (οχι ξενυκτυδες, ποτες ή κουμαρτζηδες κατακριβειαν) είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν στη συνέχεια καλοί και στοργικοί πατέρες, κάτι που επίσης µπορεί να λάβουν σοβαρά υπόψη οι γυναίκες.
Ας μη κοροιδευομαστε φιλες, ολες ανεξαιρετως θελετε για εραστη ή συζυγο εναν που ποτε δεν θα τον βαριεστε (βρισκετε την παρεα μαζι του πολυ ενδιαφερουσα :-)). Ειδικα ομως οσες απο εσας σχεδιαζετε να κανετε ομορφη  ζωη (με πολυν-πολυν ερωτα), πρεπει οπωσδηποτε ν'αρπαξετε τις ευκαριες που θα σας δοθουν, γιατι δεν θα σας δινονται παντοτε. Οταν στο δρομο σας πεσει κανενας υπερωτικος αντρας που πολυ γουσταρετε, ας φροντισετε να μην τον χασετε γιατι μετα θα κλαιτε και θα λετε "αχχ τι εχασα η πελλη!!!". Ομως ο χρονος δεν γυριζει πισω! Πρεπει να’χουμε ανοιχτα τα ματια μας!
Οταν καποιος εχει το χαρισμα να σας κανει να μην βαριεστε ποτε, ή σας αρεσει πολυ η παρεϊτσα μαζι του και βρισκετε εξυπνα τα λογακια του,  ή αλλιως «αγγιξε τις ευαισθητες χορδες της καρδουλας σας», ή «ειναι τ’αλλο σας μισο», ή οπως θελετε πεστε το, μην τον χασετε, γιατι μετα θα κλαιτε αλλα δεν θα γυριζει πισω! Να’χετε τα ματια σας ανοικτα στις ευκαιριες που θα σας δοθουν! Οπως ολοι ξερουμε πολυ καλα τετοιες ευκαιριες, δεν γινεται να μας δινονται παντα.
Στα comments του facebook ειναι που θα δεις τον πραγματικο χαρακτηρα του αλλου. Στο normal chat (private+public @wall), αυτο που βλεπεις ειναι το συνειδητο, «οπως θελουν να φαινονται ολοι».
Στο
facebook γινεται μια σκιαγραφηση της προσωπικοτητας μας (εξωτερικη εμφανιση+χαρακτηρας+δυναμικοτητα+χιουμορ... +πολλα αλλα)
Για την ηλικια του αλλου που δηθεν παιζει μεγαλο ρολο στα μουσικα γουστα &τηλεοπτικες προτιμησεις, αυτη θα φανει καλυτερα απ’αυτα που δημοσιευει στην ηλεκτρονικη παρεϊτσα του, στον wall του και στα comments που βαζει στις φωτογραφιες που τρεχουν μπροστα του. Αν καποιος βαριεται να δημοσιευσει μιαν του σκεψη στον wall του, σημαινει καθαρα πως ειναι τελειως νωχελικο ατομο με τελειως πεσμενη την αυτοπεποιθηση. Ποιον θα ρωτησεις στο facebook private ή public και θα σου πει «ειμαι πολυ νωχελικος» ή «μ’αρεσει να σπαζω στο ξυλο/βριζω το κοριτσι μου»; :)
Αυτα τα ‘Likes’ για μενα, ειναι γι’αυτους που δεν εχουν καθολου φαντασια και πολυ φτωχο χιουμορ, να πουνε κατι ως σχολιο σε μια φωτογραφια. Ριχνουν εκει ενα ‘Like’ και τελιωσαν. Δηλ, μονο ενα ‘Like’ τους ερχεται στο μυαλο οταν βλεπουν μια φωτογραφια;Πολυ πιο βασικα στο facebook, αν εισαι ευφυης, θα ελεγξεις τη συνεπεια των φιλων σου. Αυτοι που δεν θα θυμηθουν τα γενεθλια σου, καλυτερα δωσ’τους μεσα, γιατι και υστερα οταν παντρευτειτε παλι θα ξεχναει. Και «ασυμφωνια χαρακτηρων» θα λετε...
Για το αν ειναι θετικος ανθρωπος και με ψηλη αυτοπεποιθηση, θα φανει καλυτερα απ’τα μουσικα γουστα και comments του!
Μυστικά στην «αγάπη» δεν υπάρχουν. Για να σε αγαπάνε οι άλλοι, απλά πρέπει να γίνεις αξιαγάπητος... :-)
Δε θα κριθούμε για τις ρίζες μας, αλλά για τους καρπούς μας...
Συνηθίζουμε να μετράμε την αξία μας με βάση τους τίτλους, τα χρήματα, τα σπίτια, τα αυτοκίνητα, οτιδήποτε βρίσκεται έξω από εμάς, χωρίς να δίνουμε αξία σε αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία όλων και βρίσκεται μέσα σε μας. Η μόνη σταθερή αξία στη ζωή είναι η αγάπη. Ας ωριμάσουμε μέσα της, σαν το καλό κρασί, αποκτώντας κι εμείς υπομονετικά αξία με την πάροδο των χρόνων...
Υπάρχουν κάποιοι που ζουν σ' έναν κόσμο ονείρου, υπάρχουν κάποιοι άλλοι που ζουν σ' έναν κόσμο πραγματικότητας, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που ζουν την καθημερινότητά τους μετατρέποντας τον κόσμο της πραγματικότητας σε κόσμο ονείρου...
Μόνο κοιτάζοντας πίσω μπορούμε να δούμε την πραγματική ιστορία της αγάπης, αλλά την ιστορία αυτή τη δημιουργούμε κάθε χρόνο, κάθε μέρα, κάθε ώρα, τώρα...

Η αγάπη είναι το ομορφότερο παιχνίδι και χάνει όποιος δεν παίζει μαζί της...

Oταν θελουμε να κατακτησουμε μια γυναικα, πρωτα πρεπει να κερδισουμε το μυαλο της.
Τα λεφτα μονα τους σιγουρα δεν φερνουν την ευτυχια, ομως ουτε την παιρνουν πισω! :-)

Εγω πιστευω αυτο: Για να γινει καποιος/α συντροφος/συζυγος μας, πρεπει 1α να γινει ο/η καλυτερος/η κολλητος μας. Να μην αντεχουμε ουτε μερα χωρις να μαθουμε νεα του/της. Και να επσημοποιησουμε το δεσμο μας γιατι δεν μπορουμε να ζησουμε χωρις την παρεϊτσα του. Τα λεει τοσον ευστοχα! Καθε φορα που βρισκομαστε στο facebook θελω τοσο πολυ να μου στελνει μηνυματα και να βαζει comments στα posts μου. Δεν με πειραζει καθολου να ξεχειλισει το inbox μου! Αφου καθε φορα που βλεπω ενα μηνυμα ή μιαν ειδοποιηση απ’αυτον/η, τρεχω να δω τι μου λέει το κουκλακι μου.