Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το σεξ στο γάμο

Όταν δύο άνθρωποι φτάνουν στα σκαλιά της εκκλησίας, εκτός από τη χαρά που σίγουρα νιώθουν, αισθάνονται και κάτι άλλο: φόβο για τη μέρα που ο έρωτας θα περάσει. Το κερι της φλογας του παθους σ'ενα γαμο ομως, δεν σβηνει ποτε μονο του. Αν φροντισετε εσεις κι ο συντροφος σας, δεν θα σβησει ποτε. Άραγε υπάρχει τρόπος η μέρα αυτή να μην έρθει ποτέ; H ιδέα ότι θα μείνουμε με έναν άνθρωπο για όλη την υπόλοιπη ζωή μας μπορεί να μας γεμίzει μ’ένα σωρό αντιφατικά συναισθήματα: Χαρά, αγωνία, αίσθηση ασφάλειας, προσμονή, ενθουσιασμό αλλά και άγχος.

Ο έρωτας όμως δεν θα σας εγκαταλείψει από μόνος του, αρκεί να μην τον εγκαταλείψετε εσείς! Ερωτας και καλη υγεια πανε πακετο! 
Οι ισχυροί δεσμοί που δημιουργούνται μεταξύ ενός ζευγαριού, δεν αφήνουν τις δύσκολες στιγμές να διαβρώσουν αυτά που τους ενώνουν.

Σε μια σχέση, ειδικά όταν υπάρχει ρουτίνα -όπως στο γάμο– είναι πολύ σημαντικό να μην επαναπαυτείτε. Εσείς οι κοπέλες ειδικά, να φροντίζετε τον εαυτό σας αλλά και τη συμπεριφορά σας απέναντι στον σύντροφο σας. Δεν είναι και τόσο φοβερό να σας βλέπει μία στο τόσο ατημέλητες, αλλά μην το κάνετε και σύστημα. Ούτε θα έρθει το τέλος του κόσμου αν 1-2 φορές ανταλλάξετε μια κουβέντα παραπάνω. Όταν έχετε μία διαφωνία, δε χρειάζεται να τον «λούζετε» με κοσμητικά επίθετα, ούτε να του πετάτε πράγματα. Βάλτε τον πολιτισμό μέσα σας, γι’αυτό ξεχωρίζουμε άλλωστε από τα ζώα.

Ποτέ δεν πρέπει να αναπαράγετε μια άδικη ή κακή συμπεριφορά που έγινε στο παρελθόν. Όταν θεωρούμε τον άλλον δεδομένο στη ζωή μας, συχνά μπορεί ν’αφεθούμε σε ένα κλίμα που μετά θα είναι δύσκολο να το αλλάξουμε προς το καλύτερο. Όταν κάποτε πείτε κάτι παραπάνω με το σύντροφο σας, την άλλη μέρα ξεχάστε το τελειως! Δεν έγινε τίποτα. Δηλ. να μην κρατάτε «ακκαμα»! Η ζηλια υποδηλωνει ανασφαλεια! Εφόσον εγινε κατι που σας στεναχώρεσε ή πίκρανε, οφείλετε να το βάλετε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας για να ξεχαστεί. Την άλλη μέρα το πρωί, να σηκωθείτε ευδιάθετες και να του δώσετε το πρωινό του φιλάκι χαμογελαστές! Οχι να σηκωθείτε μουτρωμένες και με τη διάθεση χάλια, επειδή δεν σας ακουει ο αντρας σας και την προηγούμενη σας έκανε να νιωσετε απαισια!

Αν αυτό γίνεται επί καθημερινής βάσεως, κάπου δεν επικοινωνάτε!
Η ερωτικη ζωη αντικατοπτριζει σε μεγαλο βαθμο την ευρυτερη σχεση ενος ζευγαριου αλλα και την επηρεαζει πολυ. Ένας γάμος στηρίζεται κυρίως στην πολύ καλή ερωτική ζωή και στην άριστη επικοινωνία του ζευγαριού. Διότι αμα χαθεί η μαγεία του έρωτα από ένα γάμο, αυτός που στερείται την ηδονή και ικανοποίηση στο γάμο του, σίγουρα, θα είναι δυστυχισμένος και θα επιχειρήσει να βρει αλλού αυτά που δεν του προσφέρει ο/η σύζυγος! Τομεσημέρι ρωτήστε τον σύντροφό σας πώς ήταν η μέρα του στη δουλειά, προσπαθήστε να μιλάτε μαζί του όσο πιο συχνά μπορείτε και να κάνετε πολλα πράγματα μαζί –από το μαγείρεμα στο σπίτι και το άλλαγμα των μωρών, μέχρι μακρινά ταξίδια.
Αν χτίσετε μια γερή σχέση βαζιζόμενη πρωτίστως στον έρωτα, κατανοηση και σεβασμο κι οι άλλοι τομείς δεν θα μείνουν πίσω. Δηλ. πανω απ'ολα η ερωτική ζωή ενός ζευγαριου! Προσέξτε όμως φίλες, δεν ειπα «σεξουαλική ζωή» αλλα «ερωτική ζωή». Πάνε οι καιροί που «έρωτας» και «διείσδυση» ήταν σχεδόν συνώνυμα!

Ακόμα κι αν δείτε τα πρώτα σημάδια φθοράς να πλησιάζουν απειλητικά, μην τρομάξετε. Σκεφτείτε νέα πράγματα να κάνετε με το σύντροφό σας, για ν’ανεώσετε τη σχέση ή γάμο σας και δείξτε του πόσο σημαντικός σάς είναι ακόμα. Η ουσία ενος γαμου: η συνύπαρξη και η συντροφικότητα με έναν άλλον άνθρωπο! Αυτοί που λένε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, κάνουν μεγάλο λάθος! Σίγουρα η καθημερινότητα και η ρουτίνα βλάπτουν πολύ ένα γάμο, αλλά αν προσπαθήσουν και οι δυο σύντροφοι, δεν θ’αφήσούν να επέλθει η βαρεμάρα, η πλήξη κι η ανία στο γάμο τους.

Οταν παντρευομαστε, ουσιαστικα μετουσιωνεται ο ερωτας σε αγαπη. Και μετα οταν ερθουν τα μωρακια κι αρχισουν τα "ουα-ουα", θα φανει πανω σε ποσο στερες βασεις ηταν στερεωμενος ο γαμος τους. Τελειως κατακλευκος γαμος (χωρις καθολου ερωτικες συνευρεσεις -οχι μονο σεξ), δεν εχει  πιθανοτητες επιτυχιας κι ευτυχιας! 



Πριν που δεν υπηρχαν μωρακια στο γαμο, ολα ηταν πιο αναλαφρα, χωρις καθολου ευθυνες –και υπερτατες χαρες ομως. Η χαρα κι η ευτυχια ομως που προσφερουν τα μωρακια με τις ζαβολιτσες και φωνουλες τους, δεν περιγραφεται με λογια –για μενα, ειδικα τα κοριτσακια! Γαμος χωρις μωρακια ειναι σαν ενας αναπηρος θεσμος. Κατι του λειπει! Οταν μπει λιγο στα χρονια το ζευγαρι και φυγουν απ’τη ζωη οι γονεις, θα δουν τι αξια εχουν τα μωρακια.

Η Ασεξουαλικότητα βλάπτει πολύ το γάμο!  Γαμος χωρις μωρακια ειναι σαν ενας αναπηρος θεσμος!


Η αρκετά καλή ποιότητα ερωτικής ζωής μεταξύ δύο σε ευτυχισμενο ζευγάρι, είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για έναν ισορροπημένο γαμο. Την σημερον μερα μιλαμε για "ερωτικη ζωη" κι οχι "σεξουαλικη ζωη", γιατι "ερωτικη ζωη"="σεξουαλικη ζωη"+χαδακια+φιλακια...+πολλα αλλα που απογειωνουν!

'Μονο Η Αγαπη' λεει κι η κουκλιτσα η Νικολ:

Οι γυναίκες δεν πρεπει να ζουν στη σκοτεινή πλευρά του «δρόµου του έρωτα» αλλά στην ηλιόλουστη, όπου η χαρά της ζωής είναι πιο έντονη και πιο συναρπαστική! ;-) :-*