Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Μαζί στις καλές αλλά και κακές στιγμές

Η σχέση μας γίνεται πιο δυνατή όταν μοιραζόμαστε με τον συντροφο μας χαρές, αλλά κυριως και λύπες ή στεναχωριες. Όλοι γνωρίζουμε πως η συμπαράσταση στον σύντροφο μας στις δύσκολες στιγμές της ζωής του, είναι απαραίτητη για τη ενδυνάμωση μίας ερωτικής σχέσης. Η σχέση μας γίνεται πολύ πιο δυνατή όταν μοιραζόμαστε χαρες αλλά και λύπες κι ασήμαντα γεγονοτα με τον/τη συντροφο μας. Ειναι πολυ σημαντικοτατο σε μια του επιτυχια να του πουμε πολλα «μπραβο κουκλε μου. Παντα τετοια»! Γιατι αν δεν τον επιβραβευσουμε εμεις, ποιος θα το κανει; Η γειτονισσα; :-) ^_^ Να τον επιβραβευσουμε και μ’αλλους τροπους... καταλαβαινετε! ;-) ;-)

Γιατι αν σε μια δυσκολη φαση της ζωης του, τον αφησουμε μονο κι ερημο, ειναι βεβαιο πως θα τον πληγωσει πολυ και μαλλον θα μας κανει το ιδιο κι αυτος. Ενω καλυτερα, μολις μας διηγηθει τι του συνεβη στη δουλεια, εμεις πρεπει να τον παρουμε μια τρυφεροτατη αγκαλιτσα και να του πουμε: «ελα τωρα κουκλε μου, μην στεναχωριεσαι. Δεν ηρθε και το τελος του κοσμου αν εχασες μιαν προαγωγη. Οπως και να γινουν τα πραγματα, εγω θα’μαι διπλα σου»!

Αυτο θα πει κατανοηση και συμπαρασταση στις ασχημες στιγμες, που κανεις ανθρωπος δεν μπορει ν’αποτρεψει τελειως απ’τη ζωη του! Ειναι πολυ βασικο λοιπον να το ξερει αυτο!
Το άγχος στην καθημερινότητά μας είναι αναμενόμενο. Κάποιοι όμως ανησυχούν υπερβολικά. Ήρθε η ώρα να ελέγξετε την κατάσταση.
Kάποια άτομα μπορεί από τη φύση τους να
αγχώνονται περισσότερο ή πιο εύκολα από κάποια άλλα. Το επίμονο άγχος ωστόσο μπορεί να γίνει χρόνιο, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα του στρες να μονιμοποιούνται και να εκδηλώνονται ακόμα κι αν δεν υπάρχουν αντικειμενικά σοβαρές αιτίες. Αντιμετωπίστε το:
. Εντοπίστε την κύρια πηγή άγχους και τι μπορείτε να κάνετε για να την ελέγξετε. Ίσως, σας βοηθήσει να συζητήσετε με κάποιον που πραγματικά νοιάζεται για εσάς, ζητώντας τη γνώμη και την υποστήριξή του. Εξετάστε τις πιθανές λύσεις για κάθε πρόβλημα, όπως και τις πιθανές επιπτώσεις, καθώς και το τι θα κάνατε σε περίπτωση που οι φόβοι σας επιβεβαιωθούν, ώστε να ελέγξετε καλύτερα την κατάσταση αν κάτι δεν πάει όπως θα θέλατε. Σκεφτείτε ποιοί φόβοι είναι και ποιοί δεν είναι λογικοί, αξιολογώντας τους αντικειμενικά.

Είναι σημαντικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι πραγματικά σοβαρό και τι όχι. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε πάντοτε να σκέφτεστε θετικά. Συνειδητοποιήστε ότι, με το να ανησυχείτε διαρκώς, το πρόβλημα δεν λύνεται. Αντίθετα επιβαρύνεται.. Αποκτήστε ψηλοτερη αυτοπεποίθηση. Για να τα καταφέρετε επικεντρωθείτε σε όσα έχετε καταφέρει κι όχι στις αποτυχίες σας.
Επίσης,
μην κολλάτε στα δυσάρεστα ή άσχημα γεγονότα που πιθανόν έχουν συμβεί στο παρελθόν αναμένοντας ότι θα ξανασυμβούν.

Μην αφηνετε τις ευκαιριες που σας δινονται να περνουν ετσι ανεκμεταλευτες, γιατι θα’ναι σαν ν’αφηνετε τη ζωη να σας προσπερνα... Και μετα θ’αρχισετε τα κλαψουρισματα «αχχ τι εχασα η τρελη!». Αν γνωρισετε καποιον (στο facebook ή κατω σε club) με τον οποιο σας αρεσει να μιλατε με τις ωρες, διοτι εχει τον τροπο να σας κανει να μην βαριεστε και σας ανεβαζει τη διαθεση, μην τον χασετε. Διοτι ειπαμε: παντρευομαστε καποιον γιατι μας αρεσει φοβερα η παρεϊτσα κι η συντροφια μαζι του. Και μετα οταν αρραβωνιαστειτε κι αρχισουν τα ματσια-μουτσιου, θα ερθετε πολυ πιο κοντα (αυτοκολλητοι), ετσι φιλες μου;

Η μοναξια, καταθλιψη  και μιζερια βλαφτουν πολυ ολους τους ανθρωπους! Το facebook προσφερει την δυνατοτητα να δουμε τον ασυνειδητο χαρακτηρα καποιου, γιατι με τα comments που βαζει κατω απο posts ή φωτογραφιες αυτου/ης που ενδιαφερεται, και τις ecards που σου στελνει στα γενεθλια ή ονομαστικη εορτη κ.λπ, θα δεις και την ευφαντασια κι εξυπναδα του.

Αν θελεις στο πλευρο σου καποιον που δεν προκειται να βαρεθεις ή πληξεις μαζι του, τοτε μ’ευγενεια προχωρα με 1000! Εκει (στο facebook) θα φανουν και οι εξυπνοι, γιατι δεν θα μπορεις να πεις μετα «εε μα ενν μου’πε οτι εννεν ευγενικος και θα με προσβαλλει και βριζει μπροστα στους φιλους ή τα μωρα μας»! Στα comments του facebook δεν μπορεις να πεις: «ναι ειμαι πανεξυπνος, αλλα στα comments δεν μου’ρχεται να βαλω τιποτα αλλο εκτος απο ενα ‘Like’»…

Εκει (στα comments του facebook), μπορες στα σιγουρα να ελεγξεις την εξυπναδα και συνεπεια καποιου. Αν καποιος κερδισε την καρδουλα σας επειδη ειναι γλυκας και πανεξυπνος, πολυ ευκολα πρεπει να κερδισει και το «ναι» σας σε προταση γαμου, ετσι φιλες!; ;-) Εκτος αν θα κολλησετε στη γνωμη των φιλων ή γονιων σας, που δεν ξερουν τιποτα γι'αυτο τον ανθρωπο... :-)

Μην οραματίζεστε μια ζωή χωρίς καθόλου προβλήματα. Σε όλους συμβαίνουν ανεξέλεγκτα δυσάρεστα &άτυχα γεγονότα και μια άτυχη στιγμή στη ζωή μας, δεν σημαίνει καταστροφή και το τέλος του κόσμου. Το θεμα δεν είναι να μην έχεις προβλήματα, αλλά τι κάνεις μετά για να τ’αντιμετωπίσεις.



 
Σε μια δυσκολη ή κρισιμη καμπη της ζωης του καλου μας, θα δειξετε ποσο τον εκτιμαμε κι αγαπατε. Αν αυτος πνιγεται στη δουλεια ή στο διαβασμα κι εμεις σφυριζουμε αδιαφορα, παει να πει οτι δεν νοιαζομαστε πραγματικα γι’αυτον. Τουλαχιστον ψυχολογικως οφειλουμε να τον στηριξουμε, με το να τον ενθαρρυνουμε ή δινουμε λιγα γαλλικα... φιλακια οχι φρανκγα! :-) Που παει το μυαλουδακι σας.... Πονηρουληδες! ;-) :-) ^_^ Πολλα «μπραβο κουκλε μου, συνεχισε!» ειναι απαραιτητα για να τον εμψυχωσετε!

Ειπαμε: μαζι με το ετερον ημιση οχι μονο στις χαρες κι επιτυχιες, αλλα πολυ περισσοτερο στις δυσκολες στιγμες της ζωης του, ή εκει που χρειαζεται να κανουμε καμιαν θυσια! :-)
Γιατι, οπως ολοι ξερουμε πολυ καλα, οι επιτυχιες και τα λεφτα ερχονται και παρερχονται!