Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Η γυμναστική ωφελεί πολύ την ερωτική ζωή

Αν νοµίζετε ότι το γυµναστήριο απέχει χιλιόµετρα από το κρεβάτι σας, ήρθε η ώρα να µάθετε ότι µπορεί να είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι φαίνεται. Εγκεφαλική διέγερση
Όταν γυµναζόµαστε, το αίµα κυκλοφορεί καλύτερα στους ιστούς µε αποτέλεσµα να βελτιώνεται η λειτουργία τους. Όσο πιο καλή είναι η αιµάτωση τόσο πιο έντονη είναι και η λειτουργία των ιστών. Με αυτό τον τρόπο η εγκεφαλική λειτουργία αυξάνεται και η παραγωγή ενδορφινών…ανεβαίνει κατακόρυφα, γεγονός που λειτουργεί ως «προσάναµµα» για την ερωτική πράξη. Με λίγα λόγια, η κινητοποίηση του αίµατος εντείνει τα σεξουαλικά µας ένστικτα. Αυτό βέβαια απαιτεί να είµαστε διαθέσιµοι να εκµεταλλευτούµε οποιοδήποτε σεξουαλικό ένστικτο προκύψει, καθώς σε καµία περίπτωση δεν εννοείται ότι η γυµναστική είναι αρκετή για να δηµιουργήσει τις προϋποθέσεις για καλό σεξ. Ο συνδυασµός των παραπάνω όµως µπορεί να µεταφράσει την ερωτική επιθυµία σε πράξη, και µάλιστα άκρως ικανοποιητικά.
Σώµα µε σώµα
Πέρα από την εγκεφαλική λειτουργία, είναι σαφές ότι η γυµναστική βοηθάει το νούµερο ένα σεξουαλικό «εργαλείο», το σώµα µας. Χωρίς να είναι απαραίτητο στοιχείο –όσον αφορά στην απόλαυση των δύο συντρόφων– το γυµνασµένο σώµα µπορεί να βοηθήσει την ερωτική ζωή ενός ζευγαριού σε πρακτικό επίπεδο. Πρώτ’ απ’ όλα δίνει τη δυνατότητα στους δύο συντρόφους να πειραµατιστούν πιο εύκολα σε διαφορετικές στάσεις επαφής. Κι αυτό επειδή οι εξασκηµένοι µύες επιτρέπουν περισσότερα ανοίγµατα και είναι πιο ευλύγιστοι, στοιχεία που πολλές φορές είναι απαραίτητα για την ποικιλία κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Συγκεκριµένα, ειδικά όσον αφορά στη γυναίκα, οι εξασκηµένοι µύες του περιναίου (λεκάνη) µπορούν να την βοηθήσουν να ελέγχει καλύτερα την περιοχή και άρα να απολαµβάνει πολύ περισσότερο έναν οργασµό.

Το µέσο για να τους αποκτήσει είναι ασκήσεις που στοχεύουν στην εκγύµναση όλων των µυϊκών οµάδων της περιοχής (προσαγωγοί, γλουτοί, µηροί κ.τλ), καθώς και η ελαφρά αερόβια άσκηση. Αυτά µπορούν να βοηθήσουν στην καλύτερη αιµάτωση και τη δυνατότητα ελέγχου της περιοχής, που είναι πολύ βασικά για την επίτευξη της γυναικείας απόλαυσης.

Εκτός όμως από τα παραπάνω (και αυτό είναι ίσως το πιο σηµαντικό) ένα γυµνασµένο σώµα χαρίζει στον κάτοχό του αυτοπεποίθηση και τον κάνει να αισθάνεται όµορφα µε τον εαυτό του, γεγονός που αντανακλάται και στο σεξ. Κι αυτό επειδή, όταν αισθανόµαστε καλά µε το σώµα µας, αισθανόµαστε πιο άνετα µε τον σύντροφό µας, πόσω µάλλον όταν βρισκόµαστε σε πιο προσωπικές στιγµές. Έτσι, φαίνεται για µία ακόµη φορά ότι η γυµναστική οφείλει να είναι κοµµάτι της ζωής µας, ακόµα και αν «τρυπώνει» ακάλεστη στο… κρεβάτι µας! ;-)

Είναι στο χέρι σας
Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, κανένας δεν µπορεί να µας εγγυηθεί ότι αν γυµναζόµαστε θα κάνουµε απαραίτητα και καλύτερο σεξ. Αν παντως δεν κανουμε ασκηση και αφησουμε τις κοιλιτσες και την κυτταριτιδα (cellulite-σέλουλαϊτ) να προβαλουν επιδεικτικα, τοτε σιγουρα δεν θα εχουμε ομορφη ερωτικη ζωη τους. Οι γυναίκες είν’ αυτές που θα διαμορφωσουν την ερωτική συνευρεση µε τον σύντροφό τους, σε ιδανικό παιχνίδι. Η άσκηση µπορεί να σπρώξει την ερωτική επιθυµία και την αυτοεικόνα τους στα ύψη, οι σύντροφοι όµως είν’ αυτοί που θα τις απογειώσουν στους 7 ή περισσότερους ερωτικούς ουρανούς, ή απλως θα εκτελεσουν τα συζυγικα τους καθηκοντα!



Ομως να μην ξεχναμε πως η γυμναστικη ωφελει πολυ στην καταπολεμηση και μη δημιουργια κυτταριτιδας, για εσας τις γυναικες! Και γιατι εχω την εντυπωση πως καμια σας δεν θελει την κυτταριτιδα;