Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Χειριστείτε σωστά την απιστία

Γιατί κάποιοι σπάνε τη σχέση τους στα τρία;
Οι άντρες...
Για τους άντρες η απιστία απλώς προκύπτει, παρόλο που µπορεί να νιώθουν πληρότητα στη σχέση τους και να δηλώνουν απολύτως ευτυχισµένοι στο γάμο τους. Όχι, δεν είναι όλοι οι άντρες κτήνη. Είναι λάθος να γενικεύουμε!  Είναι αλήθεια πως γενικά οι άντρες έχουν ανάγκη από την ερωτική ποικιλία, πολύ περισσότερο από τις γυναίκες. ∆εν σηµαίνει όµως πως δεν υπάρχουν πολλοί ακόµη λόγοι που µπορούν να τους οδηγήσουν στην απιστία.
…και οι γυναίκες
Για τις γυναίκες πάλι, η απιστία, σχεδόν σ’όλες τις περιπτώσεις, σχετίζεται µε τη σχέση τους µε τον σύντροφο τους. Σχεδόν όλες που απατούν τους συντρόφους τους, νιώθουν πολύ μεγάλο κενό στη σχέση τους, πως δεν είναι επιθυµητές, τελείως µόνες, τούς συµπεριφέρονται άσχηµα, συνεχώς τους κάνουν αρνητικά σχόλια για την εµφάνισή τους, τις υποτιμούν ή βρίζουν μπροστά στους κοινούς φίλους κ.λπ.
Τα συναισθήµατα αυτά µπορεί να εκτονώνονται µε διάφορους τρόπους: κάποιες στρέφουν όλη την προσοχή στα παιδιά τους, άλλες ασχολούνται εντατικά µε κάποια δραστηριότητα για να ξεχνιούνται, και άλλες βρίσκουν τον… αντικαταστάτη που θα τους προσφέρει όλα αυτά που νιώθουν πως στερούνται.

Συνήθως δεν είναι κάτι που κυνηγούν, έρχεται τυχαία µπροστά τους και βρίσκει πρόσφορο έδαφος για να εξελιχτεί. Πολλές µάλιστα λένε «Θεέ μου, πώς µου έτυχε εμένα αυτό; Εγώ, δεν είχα ποτέ σκοπό ν’απατήσω τον άντρα µου. Ο άλλος όµως, µου προσφέρει όλα όσα µου λείπουν… κι είναι τόσο γλυκός και τρυφερός» Η σχέση µιας γυναίκας µε έναν άλλο άντρα είναι τις περισσότερες φορές µακροχρόνια, παθιασµένη, ουσιαστική και απειλεί το γάµο ή τη νόµιµη σχέση της. Θα αγαπήσει και θα ερωτευτεί κάποιον άλλον επειδή πρώτα θα έχει νιώσει ένα τεράστιο κενό στη σχέση µε τον σύντροφό της.

Ποια είναι τα σηµάδια της απιστίας; Τα πιο συνηθισμένα είναι κραγιόν, άρωµα ή µέϊκ απ στα ρούχα του, προφυλακτικά ή χάπια για τη στύση, αφύσικα αυξηµένα χιλιόµετρα στο κοντέρ του αυτοκινήτου, ή άγνωστα κλειδιά στο µπρελόκ του και ξαφνικές αλλαγές στη γενικότερη συµπεριφορά του (είναι πιο οξύθυµος, συχνές απουσίες, αλλαγές στην εξωτερική του εµφάνιση, ανάγκη αποµόνωσης, «διαφορετικό» σεξ κ.λπ.).

Με απατά
(για γυναίκες)
.
-Να του πω ότι το ξέρω;

Η αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν η γυναίκα δεν πει στον σύντροφο της ότι το ξέρει, οδηγείται σε αγχώδεις, ακόµη και καταθλιπτικές συµπεριφορές. Τα λάθη που συνήθως κάνουν οι γυναίκες που µαθαίνουν ότι ο σύντροφος τους τις απατά που µπορούν τελικά να αποβούν εις βάρος τους είναι:

1. Μιλούν σε πολλούς φίλους και συγγενείς ανοιχτά για την απιστία του συντρόφου τους, κατηγορώντας τον ως ανεύθυνο, ή αχάριστο γι’αυτο καλύτερα ας επιλέξουν 1 ή 2 πολύ κοντινά τους πρόσωπα κια να µοιραστούν το πρόβληµα για να ξαλαφρώσουν λίγο.
2. Πολλές γυναίκες, µόλις ανακαλύψουν πως ο σύντροφός τους τις απατά, λανθασμένα ξεκινούν ένα κρυφό κυνηγητό της «άλλης» κάνοντάς της απειλητικά τηλεφωνήµατα ή ακολουθώντας τον σύντροφο τις ώρες που λείπει.
Πώς να του το πω;
Πολλές γυναίκες κλείνουν τα µάτια στην απιστία του συντρόφου τους, ακόµη και όταν είναι απολύτως βέβαιες πως συµβαίνει. Προτιµούν ν'ακούσουν από εκείνον το ψέµα, ακόµη και αν γνωρίζουν πως υπάρχει τρίτο πρόσωπο, γι’ αυτό και τον ρωτούν συνεχώς «μήπως υπάρχει άλλη;».
Η απάντηση όµως σε αυτή την ερώτηση δεν µπορεί να είναι άλλη από «όχι». Ελάχιστοι άντρες επιλέγουν να πουν την αλήθεια.
Ο σωστός τρόπος αντιµετώπισης λοιπόν είναι η γυναίκα να δηλώσει το πρόβληµα χωρίς ίχνος αµφισβήτησης. «-Τα ξέρω όλα». Έτσι ο άντρας δεν έχει περιθώριο ν’αρνηθεί και η σχέση περνάει στο επόµενο στάδιο.

Συγχώρεση στην απιστία σηµαίνει ότι κάποτε µπορεί να πειστείς για την ειλικρίνεια της µεταµέλειάς του. ∆εν σηµαίνει όµως και ότι την αποδέχεσαι ως πράξη. Μπορείς να συγχωρέσεις μια φορά, αλλά αν εξακολουθησει να το κανει, Καλυτερα πεστου «1 φορα ενταξει, ομως περισσοτερες σημαίνει οτι δεν μετανιωσες ειλικρινα γι’αυτη σου την πραξη». Εξαλου εδω κρυβεται και η ειλικρινεια κι η εμπιστοσυνη ως βασεις μιας σχεσης ή γαμου. Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη στον συντροφο σου οταν σου λεει «αποψε αγαπη μου θ’αργησω», παει κλονιστηκε η σχεση ή ο γαμος.
Η ειλικρινεια κι η εμπιστοσυνη ειναι τα πιο βασικότατα στοιχεια μιας ισορροπημενης ερωτικης σχεσης/ενος γαμου, γιατι χωρις αυτα μετα με τον ερχομο μωρων, θ’αρχισουν η ζηλεια και τα ψεματα που αναποφευκτα θα οδηγησουν σε δυσκολες καταστασεις.



Κάθε άνθρωπος έχει τη διαφορετικότητα του, τα χαρίσματα και τις αδυναμίες του! Αλλος/η εχει πολυ ωραια φωνη και ειναι τραγουδιστης/ρια, αλλος παιζει μουσικη, αλλη εχει πολυ ωραιο σωμα κι αναλογιες και ειναι μοντελο, αλλος εχει ταλεντο στους υπολογιστες... Οφειλουμε να το δεχθουμε αυτο! Για μενα η απιστια ειναι κατι που δεν συγχωριεται!