Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Κανόνες ευτυχισμένου γάμου

Προτου αρχισουν τα ερωτικα παιχνιδακια, ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κλεινουν ολα τα κινητα κι ακινητα!
Η ερωτικη ζωη αντικατοπτριζει σε μεγαλο βαθμο την ευρυτερη σχεση ενος ζευγαριου αλλα και την επηρεαζει
πολυ.
·    Αποδοχη της διαφορετικοτητας καθενος, δηλ δεν προσπαθουμε να τον αλλαξουμε, για να αρεσει περισσοτερο σε μας
·    Σεβομαστε τις αποψεις, γουστα κι ενδιαφεροντα του
·    Δεν προσπαθουμε να τον κανουμε να αρεσει και σ’αυτον ο,τι αρεσει σε μας. Γουστα και χαρακτηρας ειν’αυτος που διαμορφωθηκε βασει των βιωματων του
·    
     Νοιαζομαστε για το συντροφο μας και στεκομαστε διπλα του τοσο στα ευκολα και χαρες, αλλα κυριως στις λυπες και στεναχωριες, εχει μιαν αγκαλια να ξαπλωσει και να πει τον πονο του
·    ΠΟΤΕ δεν του κανουμε τον ανακριτη ή χωροφύλακα στη ζωη του
·    Θα’χει και τις φιλιες του ο ανθρωπος!
·    Επειδη παντρευτηκε ο ανθρωπος, δεν θα’χει φιλιες –οχι βεβαια στο κρεβατι...
·   Τον μελετουμε διαρκως για να μαθουμε τι του αρεσει, τι τον ενθουσιαζει πολυ και τι τον στεναχωρει, για να ξερουμε τι να κανουμε &τι οχι
·    Καθε νυκτα προτου ξαπλωσουμε, ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φιλησουμε στο στομα τον καλο και τα μωρα μας. Και καθε πρωι μολις σηκωθουμε, παλι ωφειλουμε να πουμε ενα «καλημερα» και να φιλησουμε την καλο και τα μωρα μας
·   Αφοτου παντρευτουμε, παυουν να υπαρχουν ξεχωριστα πορτοφολια και λογαριασμοι. Οπως ενωθηκαν οι ζωες των δυο, ετσι ενωνονται και τα πορτοφολια και λογαριασμοι τους.

Επισης αφοταν παντρευτουμε, πρεπει να φιλουμε τον αγαπημενο μας πολλες φορες τη μερα και να του λετε συνεχως «σ’αγαπω πολυ κουκλε μου»!
·    Να εκτιμουμε και να δινουμε εμφαση στα χαρισματα και πλεονεκτηματα του χαρακτηρα του κι οχι στα ελαττωματα ή λαθη του
·    Αν ποτε κανει καποιο λαθακι, ΠΟΤΕ ΔΕΝ το επαναλαμβανουμε για να τον πληγωνουμε. Την αλλη μερα το ξεχναμε τελειως. «-Μα ποτε εγινε κατι τετοιο!;». Ειδικα, αν μας ζητησε ενα ειλικρινεστατο «συγνωμη»!
     Η ζωή είναι πολύ όμορφη όταν τη μοιράζεσαι... γιατί οι χαρές της ζωής πολλαπλασιάζονται, όταν μοιράζονται! Οταν δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για ν’αλλαξει κατι που μας δυσαρεστει, το ξεχναμε και παμε παρακατω!
·   Για να ζουμε πραγματικα ευτυχισμενοι, δεν αρκουν μονο τα λεφτα, ή η καλοπεραση κι η ανετη ζωη. Χρειαζεται να’χουμε διπλα μας κι ανθρωπους που αγαπαμε και θαυμαζουμε &βεβαια μας αγαπουν κι αυτοι!

·        Ο καταµερισµός των οικιακών εργασιών µπορεί να αποδειχτεί ισχυρός παράγοντας για την επιτυχία ενός γάµου. Αυτό έδειξε έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήµιο στο Νιου Τζέρσι. Όπως φάνηκε, όσο περισσότερο µοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού οι δύο σύντροφοι, τόσο πιο αρµονικός µπορεί να αποδειχτεί ο έγγαµος βίος τους.
·   Αν συμπιπτουν τελεια τα μουσικα τους γουστα, θα κολλησουνε στη διαφορα ηλικιας, που ισως να’ναι και πανω απο 30 χρονια –για να’χουμε κοινα μουσικα γουστα ομως, δεν μπορει να’χουμε πολυ μεγαλη διαφορα.
·       
    Αυτος που επιλεξαμε να παντρευτουμε, πρεπει οπωσδηποτε να μας αρεσει πολυ η παρεϊτσα μαζι του –να’ναι ο αυτοκολλητος μας. Δηλ να μην βαριομαστε να μιλαμε μαζι του με τις ωρες στο τηλ ή στο facebook!

·        Στις δυσκολες μας στιγμες –πολυ φυσιολογικοτατες στη ζωη, ξερουμε οτι θα’ναι το στηριγμα μας –οχι μονο οικονομικο βεβαιως.
·        Στο facebook θα φανει ποσο συνεπης κι ευφανταστος ειναι. Θα δειτε αν ξεχασει τα γενεθλια ή την ονομαστικη σας εορτη.
·        Αν παντως σας συγκινουν πολυ οι ecards και τα songs που συχνα σας βαζει στον wall σας στο facebook, σιγουρα θα βουρκωσετε αν σε κατι που δεν το περιμενατε, σας θυμηθει.

·   Τα posts του στο facebook πρεπει οπωσδηποτε να σας αγγιζουν.
·   Αν δεν μπανει καθολου στο facebook, σημαινει οτι εχει παραιτηθει απ’τη ζωη, ή δεν κρατα ν’αγορασει υπολογιστη! ;-)
·   Επισης, πρεπει οπωσδηποτε να εχει τον τροπο να σας κανει να χαμογελατε και να γελατε με τ’αστεια του

·    Καλα ολα αυτα αλλα αν δεν σας αρεσει καθολου η φατσουλα του, πως θα’χετε μιαν ευτυχισμενη ερωτικη ζωη μαζι του; Ποσες φορες θα ανακατζιατε οταν επιχειρει να σας χαϊδεψει ή ποσες φορες να του πειτε: «σημερα εχω πονοκεφαλο και δεν θελω»;
·        Αν ομως σας συγκινει διαρκως, σημαινει οτι σας αγγιξε την καρδουλα και ειναι κριμα να χασετε τετοιαν ευκαιρια και να κλαιτε μετα. Ποτε δεν μενουμε στα δυσαρεστα ή ασχημα που μας στεναχωρεσαν, ή δυσαρέστησαν.
·        Ενας κορυφαιος Αγγλος κοινωνιολογος, ειχε πει οτι ο ανθρωπινος εγκεφαλος μπορει να επεξεργαστει τα στοιχεια περιπου 150 φιλων και 4-5 κολλητων.