Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πώς να μην αγχώνεστε με το παραμικρό;

Το άγχος στην καθημερινότητά μας είναι αναμενόμενο. Κάποιοι όμως ανησυχούν υπερβολικά. Ήρθε η ώρα να ελέγξετε την κατάσταση. Kάποια άτομα μπορεί από τη φύση τους να αγχώνονται περισσότερο ή πιο εύκολα από κάποια άλλα. Το επίμονο άγχος ωστόσο μπορεί να γίνει χρόνιο, με αποτέλεσμα τα συμπτώματα του στρες να μονιμοποιούνται και να εκδηλώνονται ακόμα κι αν δεν υπάρχουν αντικειμενικά σοβαρές αιτίες. 
Αντιμετωπίστε το:
Εντοπίστε την κύρια πηγή που σας προκαλει άγχος και τι μπορείτε να κάνετε για να την ελέγξετε. Ίσως σας βοηθήσει να συζητήσετε με κάποιον που νοιάζεται για σας, ζητώντας τη γνώμη και την υποστήριξή του.
Πρωτα-πρωτα συζητηστε το προβλημα σας μ’ενα εμπιστο ατομο. Και μονο που θα το μοιραστειτε, θα σας ξαλαφρωσει καπως.Εξετάστε τις πιθανές λύσεις για κάθε πρόβλημα, όπως και τις πιθανές επιπτώσεις, καθώς και το τι θα κάνατε σε περίπτωση που οι φόβοι σας επαληθευθούν, ώστε να ελέγξετε καλύτερα την κατάσταση, αν κάτι δεν πάει όπως θα θέλατε. Σκεφτείτε ποιοι φόβοι είναι και ποιοι δεν είναι λογικοί αξιολογώντας τους αντικειμενικά. Είναι σημαντικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι πραγματικά σοβαρό και τι όχι.. Συνειδητοποιήστε ότι, με το να ανησυχείτε διαρκώς, το πρόβλημα δεν λύνεται. Αντίθετα επιβαρύνεται.
Αποκτήστε ψηλότερη αυτοπεποίθηση. Για να το καταφέρετε αυτό, επικεντρωθείτε σε όσα έχετε καταφέρει μέχρι τώρα στη ζωή σας κι όχι στις αποτυχίες σας. Μην οραματίζεστε μια ζωή χωρίς προβλήματα. Κατανοήστε ότι σε όλους συμβαίνουν ανεξέλεγκτα δυσάρεστα γεγονότα κι ότι ένα πρόβλημα ή μια ατυχία δεν σημαίνει πάντοτε καταστροφή. Ποτε μην τα βλεπετε ολα μαυρα στη ζωη. Υπαρχουν και γκριζα! Κι η ζωη ειναι τοσο ομορφη!
Επίσης, μην κολλάτε στα δυσάρεστα γεγονότα που πιθανόν έχουν συμβεί στο παρελθόν στη ζωη σας, αναμένοντας πως θα ξανασυμβούν. αξιολογώντας τους αντικειμενικά. Είναι σημαντικό να μπορείτε να ξεχωρίσετε τι είναι πραγματικά σοβαρό και τι όχι.
Σκεφτείτε ποιοι φόβοι είναι και ποιοι δεν είναι λογικοί
Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να σκέφτεστε πάντοτε θετικά. Οι πλακιτσες που γινονται με τα comments στα posts στο facebook (κυριως φωτογραφιες) ειναι κατι ανεπαναληπτο, ειδικα για οσους εχουν θετικη προδιαθεση. Οσοι εχουν αρνητικη προδιαθεση, κατι που τους δυσαρεστησε θα βρουν και θα κανουν το παραπονο τους. Μερικοι απ’αυτους θ’αρχισουν με παραπονα προς τον Θεο... αλλοι θα παραπονιουνται πως δεν κρατουν λεφτα να παρουν υπολογιστη οξα...




Μεσα στο facebook δημιουργεις μιαν σκιαγραφηση της προσωπικοτητας σου (εξωτερικη εμφανιση +χαρακτηρας+συμπεριφορα στις παρεες), κι αν δεν ντρεπεσαι για κατι επανω σου, προχωρας τη ζωη σου ευτυχισμενος!
Γιατι, αποκλειεται δηλ να βρεις το αλλο σου μισο μεσα στο facebook; Πανε οι καιροι που τους εβρισκαν στο Ιντερνετ μονο οι προβληματικες! Αποκλειεται δηλ να βρεις καποιον που να’χετε παρομοια γουστα, να σου αγγιξει την καρδουλα και να θελεις να του ορμηξεις στην φωτο του; Το μονο μεγαλο προβλημα ειναι η αποσταση, ομως κι αυτο ξεπερνιεται. Λιγη υπομονη δεν βλαπτει! Βεβαιως οχι σπασμωδικες κινησεις («θα κοψω τις φλεβες μου αν δεν βρεθουμε αυριο» κ.λπ), εστω κι αν σας τρελαινει με την ομορφια του!
Οσοι/ες αρνουνται ν’ανεβουν στο επικοινωνιακο τρενο του facebook, ειναι γιατι φοβουνται οτι δεν θα τα καταφερνουν και δεν εχουν ορεξη για ζωη, εχουν επικοινωνιακο προβλημα! Ομως να μην ξεχναμε, πως αυτο που μας κανει αρεστους στις κοπελες ειναι να εχουμε καλη κι εξυπνη επικοινωνια.



Σκεφτειτε βεβαιως αν μπορειτε ν’αντεξετε χωρις την παρεϊτσα καποιου φιλου στο facebook και τις πλακιτσες που κανατε με τα posts και comments που βαζατε και ανταπαντουσατε. Εγω παντως, σιγουρα θα παθαινα καταθλιψη και θα πεθαινα. Γιατι τις περισσοτερες φορες οταν χασουμε κατι, εκτιμαμε την αξια του. Αν ειστε εξυπνες μπορειτε να περασετε τα μηνυματα που θελετε σ’εναν friend στο facebook μεσα απ’τα comments σε posts κι οχι στο πολυ συνειδητο private chat. Απο κει θα καταλαβεις ποσο συνεπης, ευφανταστος ή οξυθυμος ειναι καποιος. Γιατι δεν πειθομαι οτι θα’ρθει καποιος να σου πει στο private chat «τωρα σε βριζω» ή «σε κτυπω»!; ;-)

Κι ετσι για να χαλαρωσουμε λιγο, ας ακουσουμε τη κορυφαια φωνουλα του κοσμου: