Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πώς να διορθώσετε κάποιο λαθάκι σας;

Κάνατε μία "γκαφίτσα" ή σας εφυγε και ειπατε κατι που δεν επρεπε να ξεστομισετε χωρίς να το θέλετε πραγματικα; Ακόμη και οι πιο διακεκριμένοι επιστήμονες έχουν πει το λάθος πράγμα τη λάθος στιγμή, εξηγεί ο καθηγητής Επικοινωνίας του Northwestern Univercity στο Ιλινόις των ΗΠΑ. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε όμως όταν μας έχει συμβεί αυτό;

1.Ένα πετυχημένο αστείο μπορεί να σώσει την κατάσταση. Οι περισσοτεροι γελούν με το αστείο και ξεχνούν το προηγούμενο συμβάν.
2. Ενα ανεκδοτο μπορεί ν’αποφορτισει λιγο το κλίμα.
3. Οτιδηποτε της πειτε και χαμογελασει, σημαινει οτι παει το ξεχασε.

4. Αν «παγώσετε» εκείνη τη στιγμή και δεν μπορείτε να διορθώσετε όσα είπατε, υπάρχει πάντα και η επόμενη ημέρα. Διορθώστε την «γκάφα» σας ζητώντας 1 ειλικρινεστατο συγνώμη και διορθώστε την εξηγώντας τι θέλατε πραγματικά να πείτε.

5. Ειδικά αν έχει περάσει αρκετός καιρός μετά το συμβάν, ξεχάστε το όλο θέμα, εκτός αν πληγώσατε τα αισθήματα κάποιου ατόμου που πραγματικά νοιάζεστε.

Και περιττο να σας πω το καλυτερο φαρμακο μιας ψυχροτητας: ο ερωτας! «αποψε αγαπη μου θα σε κανω να το ξεχασεις»!  Και φυσικα την αλλη μερα, το ξεχνατε τελειως και χαμογελαστες μ’ενα γλυκο «καλημερα» συνοδευομενο οπως παντα μ’ενα φιλακι στο στομα.
Εφοσον απο οποιονδηποτε γαμο χαθει ο ερωτισμος, θ’αρχισουν ν’αποξενωνονται σταδιακα, να παρακολουθουν ξεχωριστα Tv., επειτα να κοιμουνται σε ξεχωριστα κρεβατια, μετα να μετακομισει ο ενας γιατι δεν αντεχε τον αλλο και στο τελος θα επελθει το δ...ο ουτε να το πω δεν μπορω!  Μην στεκεστε στα λαθακια ή παραλειψεις του. Καλυτερα δειτε τα με χιουμορ και ξεπεραστε τα με αστεια.


Πρεπει οπωσδηποτε να βρισκετε χαριτωμενα τα λαθακια του -ειδικα αν σας ζητησε ενα ειλικρινεστατο "συγνωμη"! Το ξεχνατε αμεσως και δεν συνεβηκε ποτε! Αφου τον παντρευτηκατε, ωφειλετε να δεχθειτε και τα ελαττωματακια και λαθακια του.
Οχι παντως αν σας ενοχλει το καπνισμα, να ψυχραινεστε καθε φορα που αναβει ενα τσιγαρο. Αφου το ξερατε οτι καπνιζει πριν τον παντρευτειτε, γιατι τον παντρευτηκατε;

Αν, θέλεις να δείξεις ότι προσέχεις τον συνομιλητή σου, διέκοψέ τον ευγενικά και πες του ότι καταλαβαίνεις το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κι ό,τι όλα θα πάνε καλά και θα βρείτε μία λύση μαζί. Η γνωστη συμβουλος γαμου Τενια Μακρη ειχε πει καποτε:ποτε μην παντρευεστε καποιον με συνηθειες που σας ενοχλουν και τις ξερατε προτου τον παντρευτειτε!