Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Συγκατοίκηση πριν το γάμο, ναι ή όχι;

Αν συγκατοικείτε ήδη ή αν σκέφτεστε να συγκατοικήσετε σύντομα με τον σύντροφό σας, σίγουρα πρέπει να λάβετε ορισμένους παράγοντες σοβαρά υπόψη σας. Η ερωτικη ζωη αντικατοπτριζει σε μεγαλο βαθμο την ευρυτερη σχεση ενος ζευγαριου αλλα και την επηρεαζει πολυ.

Μην επιβαρύνετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις, δηλ να κάνετε μόνο θετικές σκέψεις καθώς έτσι, θα βοηθήσετε και τον εαυτό σας, αλλά και τον σύντροφό σας να προσαρμοστείτε πιο εύκολα.

Ασφαλώς και θα συζητήσετε λα όσα σας απασχολούν για ένα θέμα που σας ανησυχεί, μην προτρέχετε όμως ότι θα γίνει το χειρότερο και μην αγχώνεστε άδικα. Η συγκατοίκηση σύμφωνα με πολλές έρευνες, βοηθά τα ζευγάρια να έρθουν πιο κοντά και να ζήσουν την καθημερινότητα του άλλου. Αν καποιος βριζει συνεχως τη συντροφο του και το πρωι της δινει ενα γερο ξυλο, αντι για ερωτα και χαμογελο, πώς θα παει καλα η μερα της στη δουλεια; Σύµφωνα µε έρευνα του Πανεπιστηµίου του Τέξας, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Forma,
τα άτοµα που παντρεύονται ύστερα από μία συγκατοίκηση είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χωρίσουν. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, τα ζευγάρια που έχουν συγκατοικήσει προτου παντρευτουν μειώνουν τις πιθανότητες χωρισμού, επειδή πριν από το γάµο έχουν περάσει την περίοδο της αποµυθοποίησης που φέρνει η καθηµερινή συµβίωση, µε αποτέλεσµα να είναι πιο βέβαια για την απόφασή τους. Εκει θα δεις και πως συμπεριφερεται ο συντροφος σου οταν ειναι στις μαυρες του.  

Τωρα, αν παντρευτηκατε καποιον που συνεχως τα βλεπει ολα μαυρα κι αραχνα, λυπαμαι αλλα δεν θα παρω... Τότε μόνο θα καταλάβεις αν αυτός είναι ''ο άνθρωπος της ζωής σου''!

Αν δεν συζήσετε προηγουμενως, πως θα καταλάβεις αν μπορείς να ζήσεις μαζί του, να ανακαλύψεις τα όποια προβλήματα της συμβίωσης εσάς των δυο; Εγω δηλ, είμαι φανατικά υπέρ της συγκατοίκισης πριν το γάμο! Οχι ομως παρατραβηγμενοι αρραβωνες! Περισσοτερο απο ενα χρονο αρραβωνας, καποια αμφιβολια κρυβει. Για να μη πω «επιβάλλεται» η ‘συγκατοικηση πριν το γαμο’ –οχι «αν μπορεσετε»... Τα ζευγάρια πρέπει να έχουν όλες τις προϋποθέσεις και κοινές αξίες πάνω στο θέμα γάμος-οικογένεια. Πρέπει τον έρωτα σας να τον μετουσιώσετε σε αγάπη που διαρκεί περισσοτερο, εχει πιο πολύ βάθος και είναι πολύ πιο ώριμος με ευθυνες και μωρα. Τα παιδιά θέλουν ήρεμο, χαρούμενο και προπάντων ειρηνικό και δημιουργικό περιβάλλον για να μεγαλώσουν και να γίνουν υγιή και δημιουργικά.
Οι καυγάδες ενος ζευγαριου  είναι πράξη εγκληματική για τη ψυχολογία των παιδιών τους. Πάντοτε με ηρεμία, ειλικρίνεια και διάλογο μπορούν να διευθετηθούν πολλές δυσκολες καταστασεις μέσα στη σχέση σας. Επίσης, θα μάθετε ακόμη καλύτερα τον σύντροφό σας και μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνετε τη σχέση σας και να την αναζωογονείτε με διάφορους τρόπους, όπως π.χ ταξίδια, εκπλήξεις, μεσα-μεσα να μαγειρεύετε στο σύντροφό σας το αγαπημένο του φαγητό, πολυ συχνα να τον υποδεχθείτε στο σπίτι έχοντας δημιουργήσει μια ιδιαίτερως ερωτική ατμόσφαιρα και άλλα πολλά.

Πανε οι καιροι που δεν επιτρεπετο ν’αγγιξεις την αρραβωνιαστικια σου προτου την παντρευτεις, διοτι ειναι αμαρτια. Σιγα την αμαρτια! Παμε μπροστα, αλλαζουμε... Δεν μενουμε σε τετοια παναρχαια προτυπα! Δηθεν θα δοκιμαστει η αυτοσυγκρατηση μας! Εε λοιπον οχι, εμεις οι νεαροι δεν εχουμε αυτοσυγκρατηση, ειμαστε ασυγκρατητοι! :-)

Μην ξεχνατε φιλες οτι ο ερωτας δυναμωνει πολυ τις βασεις ενος γαμου!