Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Τι γίνεται στο σώμα σας όταν κάνετε έρωτα

Ο ερωτας είναι μια υπόθεση που αφορά και τα δύο φύλα. Τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες δίνουν και παίρνουν ευχαρίστηση από αυτό, ενώ το σώμα και των δύο αντιδρά στα ερεθίσματα που ανταλλάσσονται την ώρα της ερωτικής πράξης. Και στις δύο περιπτώσεις έχουν αναγνωριστεί επιστημονικά τέσσερα στάδια σεξουαλικής διέγερσης: ερωτική επιθυμία, κορύφωση διέγερσης, οργασμός και χαλάρωση. Μάθετε λοιπόν τι συμβαίνει στο σώμα σας κατά τη διάρκεια τους.




Στάδιο 1: ερωτική επιθυμία
Όταν η γυναίκα διεγείρεται, τα αιμοφόρα αγγεία των γεννητικών της οργάνων αυξάνουν σε διάμετρο λόγω της αύξησης της ταχύτητας ροής του αίματος. Αυτή η αυξημένη ροή στα τοιχώματα του κόλπου προκαλεί την έκκριση των λεγόμενων κολπικών υγρών, τα οποία λιπαίνουν τον κόλπο αλλά και προκαλουν τη διόγκωση του αιδοίου (γυναικειο χυσιμο). Οι παλμοί της καρδιάς καθώς και οι αναπνοές της αυξάνονται και παράλληλα η πίεση του αίματος ακολουθεί ανοδική πορεία. Επιπλέον, σε πολλες το στέρνο και ο λαιμός κοκκινίζουν καθώς τα αιμοφόρα αγγεία διαστέλλονται συνεχώς.

Στάδιο 2: κορύφωση διέγερσης
Η ροή του αίματος στην κάτω πλευρά του κόλπου φτάνει στο ανώτατο όριό της, με αποτέλεσμα η περιοχή να διογκώνεται και να σκληραίνει (το σημείο αυτό του κόλπου πάλλεται ρυθμικά κατά τη διάρκεια του οργασμού). Επίσης το στήθος της γυναίκας διoγκώνεται, ενώ η ροή του αίματος στην περιοχή γύρω από τις θηλές μεγαλώνει, διεγείροντάς τες και κοκκινιζουν-μαυριζουν οι θηλες.

Στάδιο 3: oργασμός
Ο οργασμός είναι η έντονη και πολύ ευχάριστη για τη γυναίκα απελευθέρωση της σεξουαλικής έντασης που κορυφωνόταν σταδιακά στα προηγούμενα στάδια και χαρακτηρίζεται από συσπάσεις των μυών στην περιοχη της λεκανης και του κολπου.

Στάδιο 4: χαλάρωση
Οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να νιώσουν έντονα τη φάση αυτή ύστερα από έναν οργασμό όπως οι άντρες και ενδέχεται, αν διεγερθούν ξανά, να φτάσουν και σε ένα δεύτερο ή και σε 4-5 οργασμους (γυναικα: πολυοργασμικη). Σε αντίθεση με τον άντρα επίσης η φάση αυτή στη γυναίκα είναι αργή και σταδιακή, καθώς μετά το πέρας της σεξουαλικής πράξης χρειάζεται αρκετό χρόνο με συνέχιση των χαδιών και των ερωτικών παιχνιδιών από τον σύντροφό της ώστε να χαλαρώσει ομαλά.

Το καλό σεξ θέλει τρόπο
Πέρα από τη διεργασία που πραγματοποιείται στο σώμα μας προκειμένου να επέλθει η σεξουαλική ικανοποίηση, υπάρχουν και κάποιοι σημαντικοί εξωγενείς παράγοντες που συμβάλλουν στην απόλυτη ικανοποίηση τόσο του άντρα όσο και της γυναίκας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ερωτική επαφή.

 Σύμφωνα με τους ειδικούς, η καλή ψυχολογική κατάσταση του ζευγαριού μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι δεν υπάρχουν «μαγικές» συνταγές και ότι μεγαλύτερη σημασία έχει να αποδεχόμαστε και να εκτιμάμε τον εαυτό μας έτσι ώστε να νιώθουμε ελεύθεροι και να αισθανόμαστε άνετα με τον σύντροφό μας, καθώς η ποιότητα του σεξ αποτελεί τις περισσότερες φορές απόρροια της γενικότερης σχέσης με τον σύντροφό σας.

Ακόμη όμως και το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι μπορεί να συντηρεί ή ακόμη και να εμπλουτίζει την ερωτική του ζωή ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

• Προσμονή
Συμφωνήστε με τον σύντροφό σας για ένα χρονικό διάστημα –πχ. τις πρωτες 5 μερες της εβδομάδας– ν’αποφύγετε την ολοκληρωση της ερωτικής πράξης. Τις πρώτες μέρες μείνετε στα φιλιά, συνεχίστε με χάδια, ακόμη και στοματικό σεξ, αλλά αποφύγετε τη διεισδυση. Στο τέλος της εβδομάδας χαρίστε στον εαυτό σας την απόλαυση του οργασμού μέσω της ολοκληρωμενης ερωτικής πραξης.
• Αισθησιασμός
 Το καλό σεξ περιλαμβάνει την πλήρη λειτουργία όλων των αισθήσεών μας και όχι μόνο της οπτικής ή της αφης. Χαλαρή ερωτικη μουσική, χαμηλός φωτισμός με κεριά, ακόμη και ο ήχος της αναπνοής μας, κατα τη διαρκεια μιας ερωτικης συνευρεσης, μπορούν να ξυπνήσουν και κρυφες ερωτογενεις ζωνες μας.

• Ψίθυροι
Μια ακόμα πολυ ενδιαφέρουσα ερωτική πινελιά είναι να ψιθυρίζετε ο ένας στον άλλο τι σας αρεσει πολυ ιδιαιτερως –την ωρα ακριβως που το κανει. Αυτό δεν χρειάζεται να συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια του σεξ. Στείλτε στον σύντροφό σας καυτα ερωτικα emails ή αφηστε του μηνυματα με υπονουμενα στο facebook ή SMS και φτιάξτε μια ερωτική ατμόσφαιρα πριν ακόμη συναντηθείτε για να κανετε ομορφες πραξεις.

«Κρυφές» επιθυμίες
Καθένας από εμάς έχει τις δικές του επιθυμίες, γούστα και προτιμήσεις σε ό,τι αφορά στον ερωτα. Μπορεί να είναι το χάιδεμα των λοβών του αφτιού, των γοφών, των μαλλιών ή των αστραγάλων. Μην φοβάστε να μοιραστείτε τις επιθυμίες με τον σύντροφό σας.


Καθαριότητα και υγιεινή
Η καθαριότητα είναι το Α και το Ω για να εξασφαλίσετε καλό σεξ. Αυτό ομως δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε το άγχος να κάνουμε συνεχώς μπάνιο. Άλλωστε, ο ιδρώτας δρα υπέρ της ερωτικής διάθεσης τις περισσοτερες φορες. Οι φερομόνες (ορμόνες του αγγιγματος) μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της ερωτικής διέγερσης. Οφείλουμε όμως να σεβόμαστε τον σύντροφό μας διατηρώντας την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής.



Χαλάρωση
Η ερωτική επαφή με τον σύντροφό σας αποτελεί μια από τις πιο όμορφες κι έντονες στιγμές της ζωής σας. Πολλες ερευνες –ολες καλυτερα- εχουν δείξει πως το καλύτερο σεξ γίνεται όταν και ο άντρας και η γυναίκα είναι τελειως χαλαροί και δεν αγωνιούν για το αν θα ικανοποιηθεί ο/η σύντροφος τους.

Τα προκαταρκτικά "ξυπνούν" ερωτογενείς ζώνες και διεγείρουν την κλειτορίδα.