Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Έρωτας και άψογη υγεία πάνε μαζί

Ανάμεσα στον ερωτα και την καλή υγεία υπάρχει σχέση εξάρτησης: η καλή υγεία αποτελεί προϋπόθεση για τη σεξουαλική επαφή, ενώ ερωτας προάγει την καλη υγεία.


Φυσική κατάσταση
Εκτός του ότι είναι απολαυστική μ’ολες εκεινες τις ορμονες ευχαριστησης κι ικανοποιησης, η διαδικασία του σεξ δίνει στον οργανισμό ένα πλεονέκτημα ανάλογο με αυτό που θα έδινε μια χαμηλού τονου αερόβια άσκηση. Όσο αυξάνει η συχνότητα, η διάρκεια κι η ένταση, τοσο αυξανονται εκκρισεις ωκυτοκινης (ορμονη του αγκαλιασματος), οξυτοκινη (ορμονη ευχαριστησης), σεροτονίνη, ντοπαμίνη επιτυγχάνοντας έτσι μια αριστη φυσική κατάσταση.
Σύμμαχος της καρδιάς
Οι τακτικές σεξουαλικά επαφές μειώνουν σε μεγαλο βαθμο τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων.
Βεβαιως να μην ξεχναμε κι οτι οι συχνες ερωτικες επαφες ενισχύουν κατα πολυ τη γονιμότητα καθως, η ποιότητα του σπερματος ενός άντρα που εκσπερματίζει κάθε μέρα είναι πολύ καλύτερη από κάποιου που εκσπερματίζει 1 φορα τον μηνα κι αυτο αν...
Προτου αρχισουν τα ερωτικα παιχνιδακια, ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κλεινουν ολα τα κινητα κι ακινητα!
Αγχολυτικό και υπνωτικο
Όταν έχουμε μια επιτυχία ή μια απόλαυση (μεταξύ των οποίων κι ο ερωτας), οι ορμονες του ερωτα αυξάνονται σε μεγσλο βαθμο, με αποτέλεσμα να νιώθουμε μεγάλη ευφορία κατά τη διάρκεια αλλά και γαλήνη μετά τη σεξουαλική επαφή. Ακόμα και ο ύπνος που ακολουθεί μετα τον ερωτα οφείλεται στην αύξηση της σεροτονίνης. Αναμφισβήτητα η ικανοποιητική ερωτική ζωή βοηθάει στο να να ενδυναμωσει το ανοσοποιητικο μας συστημα, να ενισχυθεί η σχέση, να εκφραστούν συναισθήματα και να τονωθεί η αυτοπεποίθηση μας, καταστάσεις που συμβάλλουν στη μείωση του άγχους.




Φυσικό παυσίπονο
Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης (όπως και άλλων έντονων δραστηριοτήτων), εκκρίνονται στον οργανισμό οι ενδορφίνες (φυσιολογικές μορφίνες), ορμόνες οι οποίες προκαλούν ευχαρίστηση αλλά έχουν και παυσίπονο δράση. Έτσι, όταν κανείς είναι υπό την επήρεια αυτών των ουσιών (κατά τη διάρκεια και για περίπου 1 ώρα μετά το σεξ), ο πόνος μειώνεται σημαντικα.
Ετσι φιλες μην ξαναπειτε: «σημερα ποναω το κεφαλι μου και δεν θελω» γιατι δεν πιανει!

Αναπαραγωγική υγεία
Όσο περισσότερο εκσπερματώνει (είτε με σεξ είτε με αυτοϊκανοποίηση) ένας άντρας, τόσο καλύτερης ποιότητας είναι τα σπερματοζωάριά του.
Ομως να μην ξεχναμε κι οτι καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος οργανισμος και δεν ειμαστε ολοι οι ανθρωποι γεννημενοι για να ζησουμε τις ιδιες εμπειριες. Ο καθενας καλειται να περπατησει το μονοπατι της ζωης του (οχι τελειως μονος του βεβαιως), που ειναι μοναδικο κι ανεπαληπτο. Βεβαιως εδω εμπλεκονται αμεσα και οι φιλοι κι ο συντροφος που εχετε επιλεξει.

Αν τα μουσικα σας γουστα συγκρουονται, λυπαμαι αλλα θα εχετε ν’αντιμετωπισετε πελωρια προβληματα, καθως οταν θα βρισκεστε στο αυτοκινητο με τον συντροφο σας, καποιος οπωσδηποτε θα δυσαρεστηθει. Συντροφος=ουσιαστικα, ‘παρεα μας στις ομορφες και ασχημες στιγμες της ζωης μας’!