Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αισιοδοξία, το καλύτερο φάρμακο!


Μία μόνο σκέψη μας είναι ικανή να αυξήσει ή να εξουδετερώσει την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου! Σε αυτό το εντυπωσιακό συμπερασμα κατέληξαν βρετανοί και γερμανοί ερευνητές αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τη δύναμη του ανθρωπινου μυαλού και της θετικής ή… της αρνητικής μας σκεψης. Το μυαλο λοιπον εχει τρομακτικα ασυλληπτη δυναμη [πανω απο την ανθρωπινη λογικη]! Δεν υπαρχει «δεν μπορω», μονο «δεν θελω»!

Αν, λοιπόν, κάποιος πιστεύει ότι το αναλγητικό που παίρνει ή η θεραπεία που ακολουθεί δεν πρόκειται να απαλύνει τον πόνο ή να τον βοηθήσει, τότε, είναι πολύ πιθανό να καταφέρει (μέσω του μυαλού του) να εξουδετερώσει τελείως την αποτελεσματικότητα του φαρμάκου και να νιώσει όπως ακριβώς θα ένιωθε αν δεν είχε πάρει απολύτως τίποτα. Αυτό, φυσικά, μπορεί άνετα να λειτουργήσει και αντίστροφα:

Δηλαδή αν χορηγηθεί στον ασθενή ένα φάρμακο, αν εκείνος που θα  του χορηγηθει πιστέψει ότι μπορεί να τον βοηθήσει να νιώσει καλύτερα, οντως θα ανακουφιστει.
Συνοψιζοντας δηλ, με θετική διάθεση, κάποια πράγματα μπορούν όχι μόνο να μας φανούν, αλλά και να γίνουν όντως καλύτερα! Πάντοτε λοιπόν με θετικές σκέψεις.  Οι αισιόδοξοι άνθρωποι όχι μόνο χαίρονται περισσότερο τη ζωή αλλά η θετική τους στάση έχει επίδραση στην καθημερινότητά τους προσκομίζοντας έτσι οφέλη για την ψυχική και σωματική τους υγεία.
Οι άνθρωποι που βλέπουν το ποτήρι της ζωης τους μισογεμάτο κι οχι μισοαδειο έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα και αναρρώνουν πιο γρήγορα ακόμα και από σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος. Πείτε ναι λοιπόν στην αισιόδοξη πλευρά σας!

Οι γυναίκες δεν πρεπει να ζουν στη σκοτεινή πλευρά του «δρόµου του έρωτα» αλλά στην ηλιόλουστη, όπου η χαρά της ζωής είναι πιο έντοη και πιο συναρπαστική! :-)