Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ψάχνεις ευτυχία;

Νομίζεις ότι η δόξα και τα λεφτά είναι αυτά που φέρνουν την ευτυχία; Πρόκειται για μία μεγάλη παρεξήγηση, καθώς αυτά τα δύο στοιχεία βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα με τις κυριότερες ψυχολογικές μας ανάγκες.   
Τελικα μπορει τα λεφτα από μόνα τους να μην φερνουν την ευτυχια, ομως ουτε και τη διωχνουν!
Ας μην ειμαστε αχαριστοι! Η ζωη ειναι τοσον ομορφη!
Αυτα που μας πληγωνουν, δεν μας "κτυπανε την πορτα" πριν ερθουν! :-)

Η ευτυχία δεν κρύβεται πίσω από ευκαιριακές σχέσεις ή one-night stands οπως λεγονται, και καταστάσεις που χαρίζουν ευφορία για ένα 24ωρο ή λιγότερο. Οι βασικοί παράγοντες που μας οδηγούν στην ευτυχία είναι η αυτονομία, δηλαδή η αίσθηση ότι όλες οι κινήσεις μας γίνονται βάσει προσωπικής μας πρωτοβουλίας, η αίσθηση ότι είμαστε ικανοί να ολοκληρώνουμε όλα αυτά με τα οποία καταπιανόμαστε, η αυτοεκτίμηση και κυρίως η γνώση ότι περιβαλλόμαστε από ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε (σύντροφοι και φίλοι)! Οπως λενε και οι φιλοι μας οι αγγλοι: "A friend in need is a friend indeed"! Και πολυ καλα λενε!

Δεν έχει σημασία πώς βλέπουν οι άλλοι τη ζωή σου. Η προσωπική σου ευτυχία κρίνεται από το πώς πραγματικα νιώθεις εσύ κάθε μέρα!

Αν δεν είμαστε με θετικούς ανθρώπους που είναι με το χαμόγελο στα χείλη και που έχουν το χάρισμα να μας ανεβάζουν και να μας στηρίζουν στις δύσκολες φάσεις της ζωής μας, όσο δυνατά και να φωνάξουμε πως  είμαστε ευτυχισμένοι, δεν πρόκειται να γίνουμε πιστευτοί.
Ολοι λένε πως είναι τρισευτυσμένοι στο γάμο τους, όμως όλη μέρα ακούμε δ...α και δ...α. Τυχαίο; Δε νομίζωωω...!
Οι ψυχολόγοι τονίζουν ότι αν οι παραπάνω καταστάσεις αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει, τότε όλοι μας θα μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι.
Τα πολλα λεφτα δε φερνουν οπωσδηποτε ευτυχια, ομως ουτε και τη διωχουν. Αν υπαρχουν, καλοδεχουμενα... και καλοφαγωτα! :-)
Εσεις κοπελες που φορατε φακους επαφης, πρεπει να το ξερετε αυτο: Το μακιγιάζ των ματιών γίνεται αφού έχετε φορέσει πρώτα τους φακούς επαφής. Το ντεμακιγιάζ γίνεται αφού πρώτα βγάλετε τους φακούς επαφής.

Δεν ειναι ορθο να επεμβαινουμε σε προσωπικα προβληματα αλλων, χωρις να μας το ζητησουν. Εστω ομως κι αν μας το ζητησουν, οφειλουμε να πουμε την προσωπικη μας γνωμη, χωρις να τον/την πιεσουμε να το κανει.
Ολα ειναι στον τροπο στον τρόπο που εμεις οι ιδιοι βλέπουμε τις αλλαγες που επερχονται
στη ζωη μας.




Ευτυχής είναι αυτός που απολαμβάνει αυτά που έχει επιτύχει στη ζωή του, κι όχι αυτά που δεν έκανε επειδή και διότι...

ΔΕΝ υπάρχει «Δεν μπορώ...», αλλά ΜΟΝΟ «δεν θέλω...»!

Πάντοτε θετικότητα κι ευτυχία!
Ποιό θα’ταν το νόημα της χαράς και της ευτυχίας, αν δεν υπήρχε λύπη και δυστυχία ορισμένες φορές; 
Όταν νιώθεις σιγουριά, έχεις κι αυτοπεποίθηση!