Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πραγματικοί φίλοι

 Οι συγγενείς είναι θέμα τύχης, οι φίλοι όμως  είναι ζήτημα επιλογής! Γι’ αυτό και συνήθως είναι πιο λίγοι.
H φιλία είναι θέμα ποιότητας κι όχι ποσότητας.
Όσο για τα κριτήρια με τα οποία συνάπτουμε φιλικές σχέσεις:
·        Οι περισσότεροι επιλέγουν φίλους του ίδιου κοινωνικού, οικονομικού και μορφωτικού επιπέδου με αυτούς, γιατί κάπως έχουν κοινά βιώματα και εμπειρίες.
·        Περιστασιακή, στενή ή κολλητή φιλία;


Οι κοινωνιολόγοι διακρίνουν τρεις κατηγορίες φίλων:

·   Τους περιστασιακούς, που είναι οι πιο συχνοί, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από το επαγγελματικό περιβάλλον και η σχέση μαζί τους δεν είναι δεσμευτική.
·  Τους στενούς, με τους οποίους μοιραζόμαστε τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά μας. Οι δεσμοί αυτοί στηρίζονται στην εντιμότητα και στην αγάπη και μας επιτρέπουν να είμαστε πάντοτε ο εαυτός μας.
·   Τους κολλητούς, που είναι οι πιο κοντινοί απ’τους στενούς μας φίλους. Μαζί τους το συναισθηματικό δέσιμο είναι απόλυτο, όπως και η αμοιβαία απόλυτη εμπιστοσύνη. Είναι η σχέση που έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα του χρόνου και ο κολλητος/η έχει φανεί συνεπής απέναντί μας για πολλά χρόνια.

Κανοντας παρεα με ευχαριστους ανθρωπους που ειναι με το χαμογελο στα χειλη, γινομαστε και’μεις πιο ευτυχισμενοι. Αν οι φιλοι μας ειναι ευχαριστοι ανθρωποι, γινομαστε και’μεις πιο χαρουμενοι, και αν η παρεα των φιλων μας εχει ευχαριστη διαθεση και δεν εκπεμπει μιζερια κι αρνητισμο, κι η δικη μας διαθεση επηρεαζεται θετικως!

Ομορφη ερωτικη σχεση ειν’ αυτη που διατηρειται με καθημερινη επικοινωνια καπως, μεσω τηλ, ανταλλαγη SMS ή ακομα καλυτερα μεσω facebook, αν οι δυο συντροφοι δεν γινεται να συναντιωνται! Αυτοι που δεν αντεχουν την παρεϊτσα καποιου/ας στο facebook ή επειδη βαριουνται τον ελεγχο ή τη ζηλια του, σημαινει οτι η αγαπη τους ειναι πολυ επιφανειακη. Αυτοι ομως που δεν μπορουν να χασουν την παρεϊτσα καποιου/ας ή τα posts του στο facebook, σημαινει πως η σχεση τους εχει πολυ γερες βασεις και η αγαπη τους θα παει μια χαρα. ;-)
Τα προβληματα ειναι μερος της φυσιολογικης ζωης ολων μας και δεν μπορει να θεωρηθει κακοτυχια ή αποτυχαμε επειδη δεν μας βηθησε ο Θεος, οπως εκανε με την ταδε... και γι’ αυτο δεν πετυχαμε κατι σπουδαιο στη ζωη μας. Μαθε ν’αξιολογεις μια κατασταση αντικειμενικα κι οχι υποκειμενικα. Συζητησε τα οποια σου προβληματα ή ανησυχιες με ανθρωπους (αντρες/γυναικες) που εμπιστευεσαι, ζητωντας τους τη γνωμη ή υποστηριξη. Εδω ειναι που θα φανουν οι πραγματικοι φιλοι. Μην πτοειστε απο τις αναποδιες ή ατυχιες που σας εχουν συμβει στο παρελθον, περιμενοντας πως θα σας ξανασυμβουν! Εχουμε προβληματα διοτι ειμαστε ανθρωποι!

Οι πιο ομορφες εικονες στη ζωη ειναι βγαλμενες μεσα απο τη φυση δηλ το Θεο, ενω οι πιο τραγικες και φρικτες μεσα απο πολεμους κι εκρηξεις, δηλ τον ανθρωπο! Ερωτας και λογικη ειναι δυο οροι εντελως αντιθετοι! 
Οπως δεν μπορουμε να τα εξηγησουμε ολα με την ανθρωπινη λογικη, ετσι κι αυτο ειναι ανεξηγητο!  Γι’αυτο ας αφησουμε την καρδουλα μας να μας οδηγησει εκει που κανει κλικ!

  • Μην πτοειστε απο τις αναποδιες ή δυσαρεστα που εχουν συμβει στο παρελθον στη ζωη σας, περιμενοντας οτι θα ξανασυμβουν.  Το δ...ο δεν ειναι θεμα τυχης, καθως εμεις επιλεγουμε τους/τις συντροφους που θα παντρευτουμε! Κανεις δεν παντρευεται με το ζορι.
    Επιτρεπεται να πεσεις 1-2 φορες στη ζωη σου. Εκει ομως, θα δεις και τους πραγματικους φιλους.
  • Οπως και να το κανουμε, τα τηλεοπτικα και κυριως τα μουσικα γουστα, φανερωνουν τον πραγματικο χαρακτηρα και καπως την ηλικια μας!
    Οχι βεβαια αυτα που δηλωνουμε συνειδητα στη σελιδα μας του facebook, αν διαφερουν με τα posts που βαζουμε στο facebook.
    • Οπως λενε και οι φιλοι μας οι αγγλοι: "A friend in need is a friend indeed"! Και πολυ καλα λενε!
    Οι γυναίκες δεν πρεπει να ζουν στη σκοτεινή πλευρά του «δρόµου του έρωτα» αλλά στην ηλιόλουστη, όπου η χαρά της ζωής είναι πιο έντονη και πιο συναρπαστική! :-)