Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ο έρωτας -όχι το σεξ- ακονίζει το μυαλό;

Ο έρωτας -κυριως τα προκαταρκτικα και μετα τον οργασμο σας φιλες μου-διεγείρουν τον εγκέφαλο και μας κάνει όλους (αντρες/γυναικες) εξυπνότερους, υποστηρίζουν γερμανοί ερευνητές.
Η εξήγηση είναι ότι η σεξουαλική πράξη –όχι μόνο το σεξ, πολυ περισσοτερο τα προκαταρκτικά ερωτικα παιχνιδακια κι οι αγκαλιτσες και τα χαδακια μετα τον οργασμο- διεγείρουν όχι μόνο το σώμα αλλά και τον εγκέφαλο, καθώς προκαλούν τεραστια έκκριση ορμονών, όπως αδρεναλίνη, τεστοστερόνη, οιστρογόνα και ωκυτοκίνη, που τονώνουν τη δραστηριότητα της φαιάς ουσίας και τονωνουν πολυ ιδιαιτερως το ανοσοποιητικο μας συστημα.
Οι περισσότερες γυναίκες, ως πιο συναισθηματικές, αυτό που αναζητούν περισσότερο από ένα σύντροφο είναι η τρυφερότητα.


Το ζητούμενο για εκείνες σε μία σχέση δεν είναι μόνο ο ερωτας. Γι’ αυτό, μεγάλη σημασία έχει να υπάρχει ανταπόκριση στο ερωτικό κάλεσμα, ακόμα κι αν αυτό δεν οδηγεί στο κρεβάτι απαραίτητα.
Τα φιλιά, τα χάδια, οι αγκαλιές και τα τρυφερά λόγια αποτελούν εκδηλώσεις που επιβεβαιώνουν την επιθυμία για το σύντροφό και μπορούν να οδηγήσουν σε τελική φάση στη σεξουαλική πράξη.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε εμεις οι άντρες συνηθως είναι ότι σε μία σχέση, άσχετα με τη συχνότητα του ερωτα, πρέπει να υπάρχει οχι μονο ερωτας αλλα κι αγάπη, για να πετύχει. Επισης, δεν εχει σημασια μονο η συχνοτητα των ερωτικων συνευρεσεων, αλλα και πολυ πιο βασικα οι ποιοτικες ερωτικες συνευρεσεις. Αν βεβαια ο συντροφος σας δεν εχει ταλεντο στο να σας απογιωνει, συντομα θα απογοητευτειτε και δεν θα επιδιωκετε τον ερωτα μαζι του.
Ο έρωτας, όπως κι αν τον ερμηνεύει ο καθένας μας, αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ζωής!



Οι γυναίκες δεν πρεπει να ζουν στη σκοτεινή πλευρά του «δρόµου του έρωτα» αλλά στην ηλιόλουστη, όπου η χαρά της ζωής είναι πιο έντονη και πιο συναρπαστική! :-)