Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Θάλασσα και περίοδος γίνεται;

Μπορεί μια κοπέλα που δεν έχει ξεκινήσει τη σεξουαλική της ζωή να χρησιμοποιήσει ταμπόν; Σήμερα, βγαίνουν ειδικά ταμπόν, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για παρθένες κοπέλες. Είναι σχεδιασμένα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να εισέρχονται στον κόλπο χωρίς να υφίσταται ρήξη ο παρθενικός υμένα.
Μα και βεβαια φιλες μου γινεται, με τη χρηση ταμπον αντι σερβιεττας. Είναι βέβαια προτιμότερο να το αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες, ενώ σε γυναίκες με μεγάλη ροή αίματος, μπορεί να χρειάζεται ακόμη πιο συχνή αλλαγή.
Το ταμπόν αφαιρείται τραβώντας προς τα έξω το ειδικό σχοινάκι.


Και βεβαια το βραδυ προτου ξαπλώσετε, πρεπει οπωσδηποτε να το αφαιρεσετε και να βαλετε ενα σερβιεττακι. :-)Tip Να μπούμε ή να μην μπούμε στο νερό με περίοδο;
Η απάντηση είναι θετική και η παραπληροφόρηση δεν μπορεί να σας κρατήσει άλλο μακριά από τη θάλασσα.

Πότε δεν επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα τις ημέρες της περιόδου;
Όταν η ροή είναι φυσιολογική, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για το μπάνιο στη θάλασσα κατά τις ημέρες τις περιόδου. Ωστόσο, αν η γυναίκα έχει βαριά περίοδο {μεγάλη ροή, δυσμηνόρροια (πονους περιοδου) κ.λπ.}, καλό είναι να αποφεύγεται, ειδικά τις πρώτες μέρες.
Κάθε πότε πρέπει ν’αλλάζει η γυναίκα μαγιό οταν ειναι με περιοδο;
Το μαγιό πρέπει να αλλάζεται σε κάθε περίπτωση μετά το μπάνιο, ωστόσο ειδικά κατά τις ημέρες της περιόδου, θα πρέπει να αλλάζεται όσο το δυνατό συχνότερα.
Η επαφή με το νερό μπορεί να προκαλέσει πόνο;
Κάποιες φορές οι γυναίκες αναφέρουν ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες της περιόδου, μπορεί να πονούν λίγο παραπάνω. Ωστόσο, ο πόνος αυτός δεν οφείλεται στην επαφή με το νερό, αλλά πρόκειται για πόνο της περιόδου, ο οποίος ούτως ή άλλως θα υπήρχε.


Χρησιμοποιήστε το μικρότερο δυνατο μέγεθος. Ορισμένα ταμπόν είναι ειδικά σχεδιασμένα για αρχάριες και νέα κορίτσια. Είναι μικρότερα σε μέγεθος και τοποθετούνται ευκολότερα. Και είναι ιδανικά για τις πρώτες περιόδους, όταν η ροή δεν είναι έντονη.

Κάποιες φορές οι γυναίκες αναφέρουν ότι, ειδικά τις πρώτες μέρες της περιόδου, μπορεί να πονούν λίγο παραπάνω. Ωστόσο, ο πόνος αυτός δεν οφείλεται στην επαφή με το νερό, αλλά πρόκειται για πόνο της περιόδου, ο οποίος ούτως ή άλλως θα υπήρχε.Η παραμονή στον ήλιο και τη ζέστη μπορεί να προκαλέσει αύξηση της αιμορραγίας;
Οχι, δεν υπάρχει καμία συσχέτιση μεταξύ ηλιοθεραπείας και περιόδου.
Εδω θα δειτε ζωντανα πως τοποθετειται το ταμπον:

Λιγη μασκαρα για εσας μασκαρουδες fan της μασκαρας στα βλεφαρα και βεβαια μπορειτε να βαζετε στη παραλια, αδιαβροχη μασκαρα ομως. Άν και μπορεί να σε ταλαιπωρήσει λιγο στο ντεμακιγιάζ, η αδιάβροχη μάσκαρα είναι αυτή που σου λύνει τα χέρια και δίνει χρώμα στις βλεφαρίδες σου, ενώ δεν μουτζουρώνεσαι από τις βουτιές σου στη θάλασσα. Για ρουζ, καλυτερα ξεχνατε το... Φον ντε τεν δεν πρεπει να βαζετε στον ηλιο! Ουτε δυνατο αρωμα να χρησιμοποιειτε. Αν θελετε σιγουρα να μυριζετε ωραια, βαλτε ένα αρωµατισµένο σπρέι (χωρίς οινόπνευµα) που να αναγράφει ότι είναι κατάλληλο για εφαρµογή κάτω από τον ήλιο.


Κι ενα τραγουδακι που με χαλαρωνει απιστευτα [εσυ agp μονο, καταλαβαινεις)...: :-)