Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τι σημαίνει "αυτοί οι δύο είχαν "χημεία";

Οταν μιλαμε και λεμε «ειχαμε χημεια», ουσιαστικα ενοουμε πως οι φερομονες αυτου του συντροφου μας τρελαινουν καπως και κυριως εχουμε περιπου κοινα μουσικα γουστα. Οταν βρεθουμε καπου μαζι του ή δουμε μιαν του φωτογραφια, κατι παθαινουμε. «φτερουγιζουν πεταλουδιτσες μεσα στην καρδουλα μας»! Οι φεροµόνες είναι βιολογικές ουσίες οι οποίες παράγονται από τον οργανισµό και δεν δρουν στο ζώο ή τον άνθρωπο που τις παράγει, αλλά στους άλλους που βρισκονται διπλα του.
Οι ουσιες αυτες δεν αναδύουν κάποιο ελκυστικό ή αποκρουστικό άρωµα. Είναι τελειως άοσµες και όλη αυτή η διαδικασία λαµβάνει χώρα εντελως ασυνείδητα (χωρις να το παιρνουμε χαμπαρι). Μεταφέρονται µέσω του αέρα στον υποδοχέα-κύτταρο του άλλου οργανισµού και εκεί ασκούν τη δράση τους. Στον άνθρωπο η παραγωγή των φεροµονών γίνεται από τους αποκρινείς αδένες του εφηβαίου, του κόλπου και των µαστών. Από κεί, µέσω του αέρα, ανιχνεύονται από µια πολύ λεπτή περιοχή της μυτης.
Αν ανακατζιατε να σας φιλησει ή αγγιξει ο συντροφος σας επειδη καπνιζει σαν φουγαρο ή δεν πλενει τα δοντια του, λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βοηθησω. Bad luck! Ατυχησατε....




Σύµφωνα µε τους ειδικούς, η έλξη ή η απώθηση που νιώθουµε για τους άλλους ανθρωπους ουσιαστικα οφείλεται στις φεροµόνες, οι οποίες δρουν χωρίς να το αντιλαµβανόµαστε.

Δηλ, οταν λεμε «αυτοι οι δυο ειχαν χημεια», αυτο ακριβως εννοουμε! Δηλ οταν βρεθουν αυτοι οι δύο θα θελουν να πνιξουν... στα φιλια τον αλλο. Μονο που θα τις αγκαλιασει αυτος, θα νιωσουν πως πετουν στ’αστερια ή πως πετουν στους 7 ερωτικους ουρανους (ή αλλιως ‘οργασμός’)!

Αν μετα που θα πιασει το χερακι σας ξερει και δεν το κανει αγαρμπα, οπωσδηποτε θα σας κερδισει! Στη συνεχεια βεβαια, θα επιχειρησει να σας φιλησει κιολας (βεβαια εδω εννοουμε τ’ατελειωτα γαλλικα), θα σας στειλει επανω στους 7 ερωτικους ουρανους. Και μην μου πειτε οτι θ’αντεξετε μεχρι το βραδυ για να το κανετε παλι γιατι θα δυσκολευτω να το πιστεψω. Ουτε λογος για ερωτικη επαφη και «διεισδυση»... Μεχρις εδω σας φτανει, ετσι φιλες; Γιατι να παμε παρακατω!;

Το ερωτικό φιλί είναι καθημερινό στοιχείο σε μια ερωτικη σχέση, μας αρέσει να ενδίδουμε σ΄ αυτό, να το απολαμβάνουμε και μας κάνει να νιώθουμε αφάνταστα όμορφα.
Όπως είναι γνωστό, όσο πιο παθιασμένο είναι ένα φιλί (γαλλικό), τόσο πιο πολύ αυξάνεται η ερωτική διέγερση. Τα πιο «υγρά» και αργά φιλιά είναι αυτά που απολαμβάνουμε περισσότερο και φυσικά «ξυπνούν» αναλόγως τις αισθήσεις και ορμόνες μας, καθως εκκρινονται ντοπαμινη και ωκυτοκινη, ενω "φραζεται" καπως η εκκριση κορτιζολης (ορμονη του αγχους).
Βεβαιως, εδω εννοουμε πως σε δυσκολες φασεις της ζωης του αγαπημενου μας, στεκομαστε διπλα του και τον στηριζουμε, Ψυχολογικως κυριως!  




  


Ενα τραγουδακι που περιγραφει καπως αυτο που κανουμε, ειναι το 'μονο η αγαπη ολα τα μπορει' της κουκλιτσας Νικολ: