Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Για να κοιµάστε όμορφα...

Προτου αρχισουν τα ερωτικα παιχνιδακια, ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να κλεινουν ολα τα κινητα κι ακινητα!
Ίσως στην αρχή της σχέσης σας, το να κοιµάστε αγκαλιά με τον συντροφο σας ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για να σας πάρει ο ύπνος. Αναζήτηστε σήµερα την αγκαλιά του κι επιδίωξτε τη σωµατική επαφή µαζί του, χωρίς αυτό να σηµαίνει πως πρέπει
απαραιτητα να κάνετε και ολοκληρωμενο ερωτα.
Μια ζεστή αγκαλιά έχει τη δύναµη να σας φέρει πολυ πιο κοντά, να σας ξυπνήσει την αίσθηση από τον πρώτο καιρό και να σας αποµακρύνει από τη ρουτίνα που έχει εισβάλει ακόµη και στον… ύπνο μας.




Έρευνα που πραγµατοποιήθηκε το '08 έδειξε πως τα ζευγάρια που αναζητούν τη σωµατική επαφή –είτε αυτό είναι το πιάσιµο του χεριού ή µια τρυφερή αγκαλίτσα– παρουσιάζουν εκκριση πολυ χαµηλων ποσοστων της ορµόνης του άγχους (κορτιζολης). 



Μην ξεχνατε φιλες οτι οταν περπατατε με τον συντροφο σας [οπουδηποτε= κατω στα μαγαζια ή βολτιτσα παραθαλλασια], πρεπει οπωσδηποτε να’στε αγκαλιτσα  ή ακομη καλυτερα να κρατατε χερακια. Εξαλλου, να μην ξεχναμε και τα θαυματουργα αποτελεσματα της ορμονης του αγγιγματος (ωκυτοκινης), που ειναι αδιαμφισβητητα για ολους τους ανθρωπους!  Να μην ξεχναμε οτι οι ερωτικες ορμονες και στα δυο φυλα, δεν εκκρινονται μονο οταν κανουμε ολοκληρωμενο σεξ.
Ειδικα η ωκυτοκινη, οι ενδορφινες και η ντοπαμινη!
Οι ενδορφινες οταν παραγονται σε μεγαλες ποσοτητες και διαρκως, καθιστουν πολλα οργανα του σωματος υγιεστερα και γι’αυτο θεωρουνται το πολυτιμοτερο δωρο του Θεου.
Αν απεσσυρετω το facebook ποσοι/ες θα παθαιναν καταθλιψη!; Εγω παντως, απο τους πρωτους. :-(  >:-( Το παραδεχομαι! :-( >:-( 
Πολλές φορές όμως δεν έρχεται παρά τις απεγνωσμένες μας προσπάθειες ή, ακόμα κι αν έρθει, μπορεί να μην είναι ικανοποιητικός. Και τότε ξεκινούν τα προβλήματα. Άλλοι χρειάζεται... να μετρήσουν προβατάκια, άλλοι να περιμένουν να ξημερώσει και άλλοι ξυπνούν πριν ακόμα λαλήσει ο πετεινός. ;-) Οι διαταραχές του ύπνου όμως έχουν επιπτώσεις στην ψυχική μας διάθεση, στις καθημερινες μας δραστηριότητές και κατ’ επέκταση στην ποιότητα της ζωής μας.

Ύπνος και ψυχική διάθεση...
Ο καλός ύπνος έχει ευεργετική επίδραση στη διάθεση. Το σώμα, η ψυχή και το μυαλό ξεκουράζονται και το νευρικό σύστημα ηρεμεί με αποτέλεσμα να είμαστε πιο ευδιάθετοι, πιο κινητικοί και πιο δραστήριοι. Τι γίνεται όμως όταν ο ύπνος μας δεν είναι ικανοποιητικός; «Η κατάσταση αυτή δημιουργεί προβλήματα και στη διάθεση και στην κινητοποίηση του ατόμου μέσα στην ημέρα, προκαλεί διαταραχές προσοχής, συγκέντρωσης και
μνήμης, αίσθηση κούρασης και αυξημένη τάση για παθητικότητα.


Ως αποτέλεσμα, το άτομο μπορεί να αποκτήσει ακόμα και αίσθηση χαμηλής αυτοεκτίμησης κι ενοχών, αφού δεν μπορεί να λειτουργήσει ικανοποιητικά και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του. Επιπλέον, ο φόβος μήπως η διαταραχή του ύπνου επηρεάσει τη γενικότερη υγεία του, «προκαλεί ένα επιπλεον άγχος εντείνοντας ακόμα περισσότερο το πρόβλημα».
…και αντίστροφα!


Παρόλο που η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου επηρεάζουν την ψυχική μας διάθεση, ισχύει και το αντίστροφο: η ψυχική μας διάθεση επηρεάζει τόσο τη διάρκεια όσο και την ποιότητα του ύπνου. Ψυχικές διαταραχές όπως το άγχος και η κατάθλιψη και ψυχιατρικές διαταραχές όπως οι ψυχώσεις και η σχιζοφρένεια σχετίζονται άμεσα με τις διαταραχές του ύπνου. Έτσι, όταν η ψυχική μας διάθεση δεν είναι καλή, ο ύπνος δεν έρχεται ή ακόμα και αν έρθει δεν είναι ικανοποιητικός.
Εξαλου, ας μην ξεχναμε κι οτι η ποιοτητα υπνου, η
ψυχικη διαθεση κι η ερωτικη διαθεση ειναι αμεσα συνδεδεμενα. Δηλ αν σε καποιον τομεα απ’τους 3 εχουμε προβλημα, πιθανοτατα και σε αλλον να εμφανισουμε προβλημα.



Δεν έχει σημασία πώς βλέπουν οι άλλοι τη ζωή σου. Η προσωπική σου ευτυχία κρίνεται από το πώς πραγματικα νιώθεις εσύ κάθε μέρα!