Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Δεν έχεις ερωτική διάθεση ενω θες να’χεις;

Αν δεν έχεις διάθεση για έρωτα, καλό είναι να γνωρίζεις τι ακριβώς φταίει έτσι ώστε να δράσεις αναλόγως. Γιατί να το κάνεις αυτό; Επειδή ο έρωτας ωφελεί πολυ την υγεία, φτιαχνει αφάνταστα τη διάθεσή σου και είναι πραγµατικά κρίµα να στερείσαι τα οφέλη του.



Παράγοντας 1
Η αρνητική εικόνα του σώµατος σου
Οι γυναίκες που έχουν αρνητική εικόνα για το σώµα τους εκφράζουν περισσότερες αναστολές στη σεξουαλική τους έκφραση και συµπεριφορά.

Πράγµατι, η κακή σχέση κι εντύπωση για το σώµα της µπορεί να ευθύνεται για τη µειωµένη αυτοπεποίθηση της γυναίκας, αναστέλλοντας την επιθυµία της για ερωτική συνεύρεση.
Τι µπορεί να βοηθήσει: Πολλές έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που γυµνάζονται αναπτύσσουν καλύτερη σχέση µε το σώµα τους, ακόµα κι αν δεν έχουν τις ιδανικές αναλογίες. ∆εν θα ήταν άσχηµη ιδέα λοιπόν, να ξεκινήσεις γυµναστήριο.



 
Ξέρεις ότι... η σεξουαλική πράξη αποτελεί µια πολύ καλή µορφή άσκησης, η οποία βοηθάει και στη διατήρηση του σωστού σωµατικού σου βάρους; Χαρακτηριστικά αναφέρουµε ότι κάθε φορά που κάνουµε ερωτα, καταναλώνουµε περίπου 200 θερµίδες –ειδικα αν ειναι πολυ απωγειωτικος κι εντονος, Διοτι αν ειναι κανενας που δεν ξερει να σας ανεβασει στους 7 ερωτικους ουρανους, μην περιμενετε να χασετε και βαρος κανοντας ερωτα. :-)




Το χρόνιο στρες
Οι γρήγοροι ρυθµοί της καθηµερινότητας, ο πολυάσχολος τρόπος ζωής, οι αυξηµένες υποχρεώσεις και το πιεστικό ωράριο, µας εξαντλούν σωµατικά και ψυχικά και δεν µας επιτρέπουν να αφεθούµε στη φυσιολογική παρόρµηση, που απαιτεί ο έρωτας. Στην πραγµατικότητα όχι µόνο δεν προλαβαίνουµε να κάνουµε έρωτα γιατί δεν έχουµε χρόνο, αλλά επιπλέον δεν έχουµε τη διάθεση και την επιθυµία.Τι µπορεί να βοηθήσει: Σε πρώτη φάση είναι σηµαντικό να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Προσπάθησε να αναδιοργανώσεις το πρόγραµµά σου µε βάση τις βασικές προτεραιότητες µε στόχο να εξασφαλίσεις περισσότερο χρόνο για ξεκούραση.


Ξέρεις ότι... οι ορµόνες που απελευθερώνονται κατά τη φάση της διέγερσης όταν κάνουµε σεξ συµβάλλουν στην καταπολέµηση του άγχους;

Μία στις δέκα γυναίκες στη δυτική κοινωνία έχει µειωµένη έως ανύπαρκτη ερωτική επιθυµία λόγω κατάθλιψης, η οποία συχνά µπορεί να υποβόσκει και να µην έχει αντιµετωπιστεί η μειωμενη ερωτικη επιθυμια, όπως θα έπρεπε. Μειωµένη όµως ερωτική διάθεση µπορεί να έχει µια γυναίκα και στην περίπτωση που ακολουθεί αγωγή για κατάθλιψη, αφού τα αντικαταθλιπτικά επηρεάζουν αρνητικά τη λίµπιντο. Είναι σηµαντικό σε αυτή την περίπτωση το άτοµο να είναι ενηµερωµένο για τη συγκεκριµένη παρενέργεια, δείχνοντας την υποµονή που χρειάζεται µέχρι το πέρας της θεραπείας, οπότε συνήθως επανέρχεται κι η ερωτική διάθεση.
Παράγοντας 3

Η κατάθλιψη
Τι µπορεί να βοηθήσει: Ζήτησε βοήθεια αντί να αγνοείς τα σηµάδια της κατάθλιψης. Αν έχεις για περισσότερο από ένα µήνα συµπτώµατα όπως δραστική µείωση της ενεργητικότητας, έλλειψη ενδιαφέροντος για δραστηριότητες που στο παρελθόν σε ευχαριστούσαν, διαταραχές όρεξης ή ύπνου, αίσθηµα µαταιοδοξίας κι απελπισίας, θα πρέπει να απευθυνθείς στον ειδικό. Η ψυχοθεραπεία µπορεί επίσης να βοηθήσει στη µείωση των υποτροπών, ώστε να µην χρειάζεται να παίρνεις φάρµακα για µεγάλο διάστηµα. Ξέρεις ότι...
οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι παρουσιάζουν κατάθλιψη σε σηµαντικά µικρότερο ποσοστά; Αυτό οφείλεται στο ότι τα άτοµα αυτά αισθάνονται καλύτερα µε τον εαυτό τους. Σιγουρα όµως υπάρχουν και νευροχηµικές µεταβολές που συµµετέχουν στην παραπάνω κατάσταση. 

Εξαλου ομως, ειναι ντροπη να λες πως εχεις μια πολυ ενεργη ερωτικη ζωη με τον συντροφο σου; Και φυσικα, ουτε λογος για να περιμενεις μεχρι να παντρευτεις διοτι ειναι αμαρτια! Πανε οι προ Χριστού αιωνες που ηταν αμαρτια ν’αγγιξεις ερωτικα τον αρραβωνιαστικο σου.
Παράγοντας 4

Η οθόνη
Ξέρεις ότι... µπορείς να χρησιµοποιήσεις την τηλρεοραση και για κατι καλό εκτος απο ποδοσφαιρο;:-)
Για παράδειγµα, µια ταινία που θα δεις αγκαλιτσα µε τον καλό σου µπορεί να σας φέρει αφανταστα πιο κοντά.
Παράγοντας 5 Διαταραχές ύπνου
Η σωματικη κούραση µπορεί να µειώσει τη διάθεση και την ενέργεια που απαιτεί µια σεξουαλική συνεύρεση. Από την άλλη, οι διαταραχές ύπνου είναι γνωστό ότι ροκανίζουν την ενέργειά µας. Προβλήµατα λοιπόν όπως η αϋπνία, ο µη επαρκής ύπνος και ο µη συνεχόµενος ύπνος µπορούν να σε εξουθενώσουν πλήττοντας και την ερωτική σου διάθεση. Τι µπορεί να βοηθήσει: Να ακολουθείς καθιερωµένη ρουτίνα ύπνου, δηλαδή να κοιµάσαι και να ξυπνάς κάθε µέρα την ίδια ώρα αποφεύγοντας την υπερβολική κατανάλωση καφεΐνης το δεύτερο µισό της µέρας.  Ξέρεις ότι... το σεξ διευκολύνει τον ύπνο γιατί κατά τον οργασµό εκκρίνονται πολλες ορµόνες που δηµιουργούν βαθύ αίσθηµα χαλάρωσης κι ευφοριας;


Παράγοντας 6Τα προβλήµατα στη σχέση
Η έλλειψη επικοινωνίας ή ακόµα µια απιστία κ.λπ, µπορεί να αποµακρύνουν πολυ όχι µόνο συναισθηµατικά, αλλά και ερωτικά τους δυο συντροφους. Επίσης για τη µη τακτική ερωτική συνεύρεση µπορεί να µην φταίει µόνο η δική σου µειωµένη ερωτική διάθεση, αλλά και του συντρόφου σου (η οποία µπορεί να οφείλεται και σε χαµηλή τεστοστερόνη ή χρόνια μειωμενη ερωτικη επιθυμια).Τι µπορεί να βοηθήσει: Πες «όχι» στην αποσιώπηση των όποιων προβληµάτων-λυση τους ενοουμε με διαλογο και χιουμορ κι οχι με φωνες ή καυγαδες. Αν δεν λετε τα παραπονα και προβληματα που ειχατε την μερα που περασε και τα κρατατε μεσα σας, στο τελος θα εκραγειτε και θα τα πειτε με οργη και αγανακτηση.

Ή οπως αλλιως λεγεται «μην κρυβεις προβληματα του γαμου σου κατω απ’το χαλί»! Επίσης, µην παίρνεις επικριτικό τόνο όταν συζητάς για τις ερωτικές επιδόσεις του συντρόφου σου και φρόντισε παντοτε να του µιλάς χαμογελαστη σε ήπιους τόνους και µε ευθυμη διάθεση για να λύσετε από κοινού τα οποια προβλήµατα. Ξέρεις ότι... ο ερωτας φέρνει πολυ πιο κοντά δυο συντροφους, συντηρεί και ενισχύει το συναισθηµατικό δέσιµο τους;